Home / pcbs de hoekstee kiest voor duurzame led verlichting

pcbs de hoekstee kiest voor duurzame led verlichting

Het energieverbruik van De Hoekstee is stevig teruggedrongen met 10.399 kWh per jaar. De nieuwe led-verlichting zal zichzelf terugverdienen binnen 2 jaar en 9 maanden. Daarnaast wordt ook de CO2-uitstoot gereduceerd met 8712 KG per jaar.

Schoolverlichting
In de school werden 73 led-tubes, 24 panel lights, twee plafonnières, een breedstraler met sensor en vijf vluchtweg armaturen geplaatst. Naast de besparingen zal de led-verlichting de concentratie van de kinderen flink gaan verbeteren. Uit onderzoek is gebleken dat led-lampen minder trillingen genereren dan conventionele verlichting. Lichaam en geest blijven hierdoor langer fit.

Samenwerking
Saled is verantwoordelijk voor het realiseren van de nieuwe led-verlichting. PCBS De Hoekstee kwam in contact met het bedrijf uit Bunschoten via De Onderwijs Inkoop Groep. Deze groep richt zich op het realiseren van harde besparingen in het onderwijs.

Lees ook

Huidig Bökkers stopt definitief; geen afscheidstournee

REGIO – De Sallandse rockband Bökkers legt definitief het bijltje erbij neer. Er komt dus …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.