Home / ozc scalpeert koploper zzvv

ozc scalpeert koploper zzvv

Foto: OZC verscheen voor rust frequent voor het doel van Jelle Verburg

Tekst: Willem Lampe

Uitgaansgelegenheden waarvan de huidige spelersgroep hooguit van horen zeggen iets mee heeft gekregen. Ach ja, ‘dass war einmal!’ Zo ook ZZVV vraagtekens oproept. Waar komen die vandaan? O, Zuidwolde. Oké. Vroeger een abonneetegenstander. De KNVB trok jaren terug een streep op de landkaart; ZZVV verdween naar Noord, OZC naar Oost. Tot de club uit Ommen zich na de degradatie plots terugvond in 3D. Noord welteverstaan. De klasse waar ook de Zuidwolde Zaterdag Voetbal Vereniging is ingedeeld.

Mochten de Zuidwoldigers een oude stapgewoonte oppakken, dan is het maar de vraag of de spelers van ZZVV op bezoek gaan bij de Vrienden van Ommen. Bij het zien van uitbater Ruben Strating gaan ongetwijfeld rillingen van afschuw over de rug. De horecabaas brak al vroeg het duel open. Op zeven mijlslaarzen denderde de aanvallende linksback langs de zijlijn, draafde de vijandelijke zestien binnen en schoot ongehoord hard raak, daar waar doelman Verburg een voorzet verwachtte. OZC speelde goed. Het enige dat je de equipe van trainer Pascal Weteringe kunt verwijten is dat de score voor rust niet werd uitgebouwd.

De bezoekers uit Zuidwolde stelden er weinig tegenover. Dat gebeurde pas na de thee. Het initiatief werd over gepakt, maar de thuisploeg gaf niets weg. Als Tom Simons na iets meer dan een uurtje ballen Cristian Dijk bereikt lijkt het appeltje/eitje. Dijk tekent voor 2-0, maar ziet zijn werk al snel teniet gedaan worden door Kevin Vos. De spits in Zuidwolder dienst tikt van dichtbij in, nadat Bennemeer een kiezelharde vrije trap laat glippen. Coach Jaap Scholing wisselt aanvallend en lijkt te worden beloond. De lat is OZC gunstig gezind en de minuten tikken weg.

De cijfers 90 lichten op. Oud-voorzitter Henk Boeve toetert met de handen als een kommetje rond de mond ongevraagd advies, “weg die bal!” Maar zijn favorieten verzanden niet in paniek en afbraakvoetbal. De bal zeilt nog een keer voor de doelmond van de Drenten. Niel Koggel springt hoger dan wie ook en knikt raak, 3-1. Een vreugde-explosie volgt onder een troosteloos en dreigend hemeldek, zwaar van regenwater. Arbiter Kiremit kijkt es omhoog en denkt, wegwezen hier. Prima overwinning voor een hardwerkend en gedisciplineerd spelend OZC, dat ZZVV de eerste nederlaag van deze jaargang toebrengt.

Stand 3D: LTC 7-16, ZZVV 7-14, Hoogeveen 7-12, Tonego 7-11 (+7), Hardenberg ’85 7-11 (+6), Lutten 7-11 (+4), OZC 7-10, Hollandscheveld 6-9, BSVV 7-8 (-6), FDS 7-8 (-17), SVN ’69 7-7 (-3), SCD ’83 7-7 (-5), Fit Boys 6-5 en SCN 7-4.

Lees ook

Schoenenhuis Jan Pas is jarig en trakteert!

(Advertorial) DEN HAM – Schoenenhuis Jan Pas, een begrip in de regio, bestaat dit jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.