Home / ozc bedwingt koploper ltc

ozc bedwingt koploper ltc

Tekst Willem Lampe

“Ze stappen tegenwoordig voor een paar honderd euro en een paar voetbalschoenen zo naar een andere club”, mopperde een bestuurslid annex supporter uit Assen. “Wij doen daar niet aan mee. Maar we willen zo snel mogelijk terug naar de tweede klasse.” Die wens leeft minder binnen OZC. Pascal Weteringe werkt met een jonge spelersgroep en is, zoals hij dat zelf zegt, bezig met een proces. Wennen aan elkaar, aan het niveau en van daar uit kijken wat er mogelijk is. Dat proces krijgt stukje bij beetje gestalte. Het gaat met de week beter en soepeler. Maar in eerste instantie lijkt LTC een brug te ver. Voor rust is er maar een ploeg die voetbalt, Langedijk Talmastraat Combinatie.

De thuisploeg is op eigen veld aan het overleven. De pupillen van Weteringe beperken zich tot tegenhouden. Meer zit er niet in. “Op het middenveld houden we geen bal vast en verliezen de slag”, merkt elftalleider Gerrit Makkinga op. De geelhemden hebben echter een sluitpost op doel, die weigert te capituleren. Mark Bennemeer zorgt keer op keer dat de toeschouwers met getuite lippen en bolle wangen de opluchting weg kunnen blazen. Welnu, allemaal leuk en aardig dat balbezit, maar het levert geen klinkende munt op voor de bezoekers uit de TT-stad. Met de 45 reeds op de klok meldt OZC zich eindelijk voor de pot van Jelle van der Veen. Een schot van Frank Jansen vliegt maar net naast, het is het enige wapenfeit in het magere verweer van de pupillen van Weteringe. Na de thee komt de partij in balans. Strating weet een paar keer de brommer aan te trappen en bijna levert zo’n ronkend uitstapje resultaat op. Tom Simons weet de middag echter geen kleur te geven en prikt het leer langs de verkeerde kant van de paal tegen de reclameborden.

Even later kopt Niel Koggel vanuit een afgeketste vrije trap over en dus blijft een sprookje uit. In de slotfase redt Nick Hekman het zwaar bevochten punt door een bal van de lijn te ketsen en zo blijven doelpunten uit op Westbroek. Het bestuurslid van dienst hoeft het scorebord niet te hanteren. Beide ploegen een half ei. Dat is goed betaald. OZC mag niet mopperen.

Stand 3D: LTC 9-18, Lutten 9-17, Hoogeveen 9-15, Tonego 9-14 (+8), ZZVV 9-14 (+3), OZC 9-14 (+3), Hardenberg ’85 8-12 (+6), Hollandscheveld 8-12 (+3), FDS 8-11, SCD ’83 9-10 (+6), BSVV 9-10 (+6), SVN ’69 9-8 (-7), Fit Boys 9-8 (-8) en SCN 8-5.

 

Lees ook

Leerlingen OBS Dennenkamp werken mee aan Schone Rivieren

OMMEN – Zaterdagmorgen 25 september hebben leerlingen uit de hoogste groepen van basisschool De Dennenkamp …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.