Home / opinie nieuwe sporthal en gevolgen voor de skatebaan en het parkeren

opinie nieuwe sporthal en gevolgen voor de skatebaan en het parkeren

De tekening geeft aan dat de voorgenomen uitbreiding gevolgen heeft voor de aanwezige skatebaan. Blijkbaar is deze voorziening als speelgelegenheid voor de jongere en oudere kinderen voor de gemeente niet relevant. Blijkbaar heeft men geen idee van het gebruik van deze voorziening door de jeugd.

In het bestemmingsplan wordt ook ingegaan op de gevolgen voor het parkeren als de uitbreiding gerealiseerd is. Uitgangspunt is dat de bezoekers gebruik maken van de aanwezige parkeervoorzieningen, t.w. rond de ‘Carroussel’, bij het gemeentehuis en bij het Vechtdalcollege. Is het echt te verwachten dat de bezoekers van de laatste twee mogelijkheden gebruik maken? Of betekent deze nieuwe voorziening een extra parkeerdruk in het gebied Laarakkers? Persoonlijk ven ik van mening dat dit laatste het geval is, want hoe realistisch is het te verwachten dat bezoekers van de alternatieven gebruik maken.

Ouders van de jeugd en de jeugd die gebruik maken van de skatebaan en bewoners van de omgeving ‘de Carroussel’ zullen niet op de hoogte zijn van deze gevolgen van de simpele publicatie van de gemeente. Maar er is nog tijd om een reactie op het conceptbestemmingsplan te geven.

Seakle Satter

 

Lees ook

Gemeente Dalfsen digitaal in gesprek met boeren

DALFSEN – De gemeente Dalfsen sprak door de jaren heen met verschillende groepen inwoners, ondernemers, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.