Home / marienberg inhalig bij wilhelminaschool

marienberg inhalig bij wilhelminaschool

Tekst: Alfred Dorgelo

Het reeds ingecalculeerde verlies tussendoor in de beker tegen DETO Twenterand paste precies in het perfecte scenario wat trainer Niels van ’t Hoog en zijn assistent Theo de Lange blijkbaar voor ogen hadden. Een dik compliment is op zijn plek voor het jonge elftal. Het vrije weekend is dan ook meer dan verdiend! Wat ik oe brom…

Donderdagavond 9 november werd er ingehaald in Hengelo tegen Wilhelminaschool. Het eerdere duel werd zaterdag 30 september afgelast wegens hevige regenval en daardoor een onbespeelbaar veld.

De thuisploeg schoot uit de startblokken, want er was amper een minuut gespeeld of Mariënberg keek al tegen een 1-0 achterstand aan. Duidelijk een gevalletje van even niet bij de les zijn. Sommige spelers stonden nog wortel te schieten, voor zover dat mogelijk is op een kunstgrasveld, en lieten zich verrassen door Wilhelminaschool wat simpel binnen kon tikken.

De roodzwarten moesten even bijkomen van deze tegenvaller. Wilhelminaschool rook bloed maar wist niet de tweede treffer achter Jelle Brinks te schieten. Gelukkig voor de paar supporters die waren meegereisd vanaf het Westerpark herpakten de elf spelers zich in het veld. De druk ging op de ketel en Wilhelminaschool werd tot aan de rust niet meer gevaarlijk. Mariënberg daarentegen was dreigender in haar acties echter ontbrak het aan de nauwkeurigheid om de gelijkmaker te produceren.

De thee werd begroet met een 1-0 tussenstand door de zeer vroege openingstreffer van de gastheer. Na de onderbreking was het wederom Wilhelminaschool die het beste uit de kleedkamer kwam. Binnen 5 minuten ontsnapte Mariënberg tweemaal aan een grotere achterstand.

Weer werden de vermoeide ruggen gerecht in het roodzwarte kamp. Langzaam maar zeker nam Mariënberg de regie over en werd er onverdroten jacht gemaakt op de gelijkmaker. Roy Doek zag zijn schot nog stranden op de vuisten van de keeper, een betere optie was geweest om de bal voor te geven. Nu liepen drie aanvallers tevergeefs mee.

In de 63e minuut liet André Plaggenmarsch zien hoe het wel moet. Hij kreeg de bal op randje zestien aangespeeld en krulde prinsheerlijk diagonaal de bal achter de kansloze doelman. 1-1.

Dit had de jonge ploeg nodig, de pijntjes werden verbeten en de aanwezige vermoeidheid nog eventjes netjes geparkeerd op de aangrenzende parkeerplaats. Hier wilde men vertrekken met niets minder dan de zege.

Dat lukte ook, al werd het een zege op het botte tandvlees. Tien minuten voor tijd kopte André Plaggenmarsch het gehavende Mariënberg naar de 2-1 zege. Hij hing weer als een standbeeld in de lucht nadat Erjan Lamberink een cornerbal strak had voorgegeven. Hij knikte de overwinning binnen. Hierna verzuimde Mariënberg om het duel definitief in het slot te gooien.

Bijna kwam het hiermee op de koffie want Wilhelminaschool wist twee dotten van kansen in de slotfase niet te verzilveren. Gelukkig maar.
Na 90 minuten en wat blessuretijd kwam het ideale scenario uit en klom Mariënberg naar een vierde plek. Wederom op basis van inzet, hard werken en eendrachtige samenwerking. Een puike teamprestatie. Waarvan Akte. Komend weekend geen voetbal, zaterdag 18 november komt DES Nijverdal op bezoek.

Opstelling: Jelle Brinks, Niek Noeverman (83. Kris Noeverman), Michael Zweers, Patrick Drenthen, Hendrie Hofsink, Dani van der Veen, Daan Brinks, Roy Doek, André Plaggenmarsch (79. Ryan Buitenhuis), Erjan Lamberink en Rolf Hofsink.

Man van de Wedstrijd : André Plaggenmarsch

Lees ook

Boerenmarkt Vilsteren

VILSTEREN – op zaterdag 18 september tussen 11.00 en 16.00 uur is er weer een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.