maatschappelijke beursvloer dalfsen verdubbelt de opbrengst

  Alle matches werden door Vechtstede notarissen met Flynt accountants duidelijk op papier gezet. (Foto/tekst: Evert Jan Goos)

  Leverde de eerste Beursvloer 62 matches ter waarde van 25.000 euro op, afgelopen woensdagavond was de totale waarde van de 66 gesloten matches bijna 55.000 euro. Een verdubbeling van de verhandelde deals. Om exact 20.00 uur sloeg wethouder Jan Uitslag op de gong. Daarmee was de Beursvloer geopend en kon de handel beginnen. De eerste matches waren al snel een feit.

  De eerste deal die op papier stond, was tussen de Trefkoele+ en Vereniging Bartimeús Sonnenheerd. In ruil voor een presentatie over blind- en slechtziendheid, verzorgt de Trefkoele+ een blinde lunch of diner. Alle aanwezige partijen deden goede zaken. Zorgcentrum Rosengaerde kwam met een hele delegatie, evenals als Philadelphia. Maar ook de kleinere organisaties sloten prachtige deals. Zoals Moeder Aarde Monument, die grote stenen op een spuiwal geplaatst wil hebben. L.M.B. Prins zorgt voor het verplaatsen van de stenen met behulp van een shovel in ruil voor een rondleiding.

  Het Taalpunt Dalfsen zoekt mogelijkheden om laaggeletterdheid in beeld te brengen. Zij komt voorlichting geven bij Luinstra Watermanagement in Nieuwleusen hoe een taalmeter kan worden ingebed in een functioneringsgesprek. De gesloten deals zijn net zo divers als de verschillende organisaties en ondernemers. De wachtrij voor de tafel van de notaris en accountant was deze keer minder lang. Vechtstede notarissen en Flynt accountants, die ook deze keer weer belangeloos mee hielpen, bekeken elk matchformulier en hingen er een prijskaartje aan. Op deze manier was er aan het eind van de avond een totale waarde te vermelden en kan met redelijk zeker zijn dat de gesloten matches duidelijk op papier staan en met grote zekerheid ook allemaal uitgevoerd gaan worden.

  Binnenkort staan alle matches op de website www.beursvloerdalfsen.nl. De avond kreeg een bijzonder tintje door de live muziek van Salonorkest Spoom. Hun medewerking was een direct gevolg van een match van vorig jaar tussen Spoom en de organisatie van de Beursvloer. De organisatie, in handen van het Vrijwilligerspunt Dalfsen in samenwerking met de Welzijnskoepel, maakte aan het eind bekend dat de Beursvloer volgend jaar in Nieuwleusen plaats zal vinden. “Tijd en plaats zullen op een later tijdstip bekend gemaakt worden”, aldus vrijwilligersmakelaar Ivonne Saueressig.

   

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.