lemele houdt avereest in bedwang

  Terug naar Zandeinde. Bij binnenkomst zagen de toeschouwers op een gespannen zeil juichende Ajacieden op, maar hé verrek, dat is toch Robbie, onze Robbie! Fotoshoppen heet dat en met trucage was het hoofd van Robin Schoenmaker op het hoofd van een Ajacied geplaatst. Toch leuk om te worden besprongen door Kasper Dolberg en Hakim Ziyech, al is het maar plastic. Is met Schoenmakertje de man van de wedstrijd genoemd? Nee. Remon Kleinlugtenbeld dan? Ook niet.

  Beiden kunnen terugzien op een dikke voldoende, maar de man die zichzelf boven de uitstekende teamprestatie verhief had een afwijkend knaloranje tenue en een paar handschoenen aan de vingers. Ruan Weelink. Trots als een hond met zeven…, laten we zeggen staarten, liep vader Leo na afloop richting uitgang. Moeder Weelink in het kielzog. Ja, jammer van die 1-1. Terecht zeker, Avereest was beter, maar ja, als je met 1-0 voorstaat.

  Wedstrijd na wedstrijd is te zien dat trainer Pluim lijn krijgt in het van oorsprong op karakter en inzet gebaseerde spel van de bergbewoners. De voetbaloude kapitein Steven Warmelink is hiervan het wandelende bewijs. Kopsterk, karaktervol en onverwoestbaar. Kleinlugtenbeld is de bij vlagen geniale momentenvoetballer en de ‘eendagskuikens’ Damien Dijk en Yoran Bakhuis groeibriljantjes. Bakhuis heeft bovendien een voetbalgave. Iets wat onze Oosterburen duiden als ‘torinstinct’. Warmelink stuurde de spits weg en even later lag de bal achter doelman Reinier Zwijns. Volstrekt tegen de veldverhouding in, maar daar treurde op Zandeinde, behoudens de supporters uit ‘de Balk’ geen mens over. Weelink redde met vuisten, voeten, borst, buik, zijn jongheer en weet ik veel en had eenmaal een engeltje op de lat.

  Na de thee eenzelfde beeld. Avereest dat de aanval zocht en Lemele dat af en toe via de omschakeling de bezoekers pijn probeerde te doen. Toch was er continu de dreiging van 1-1 en deze viel nadat Bart Koster de bal na een afgeslagen corner snoeihard op doel ramde. Weelink toucheerde de bal licht, maar deze sloeg als een granaat laag in de uiterste hoek. Bijna stal de thuisclub de overwinning, nadat een kogel van Weelink werd opgepikt door Martijn de Lange. Het wippertje ging voorbij aan Zwijns, maar mistte op enkele centimeters het doel. Eerlijk is eerlijk, het zou te veel zijn geweest en soms voelt een gelijkspel als een overwinning. Voor Lemele was dit er zo’n eentje.

  Stand 4D:
  PH 6-18
  Avereest 7-16
  Daarle 6-13
  Bruchterveld 6-13
  DKB 7-12
  SVV ’56 6-10 (+10)
  Rijssen Vooruit 6-10 (+3)
  Lemele 7-7
  SC Rijssen 6-6
  BZSV de Blauwwitters 7-6
  MVV ’69 7-3
  Daarlerveen 8-0

  Foto’s: Willem Lampe

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.