Home / leerlingen vechtdal college ommen bezoeken india

leerlingen vechtdal college ommen bezoeken india

De leerlingen krijgen veel te zien van Mumbai tijdens een sightseeing-tour. Er wordt onder andere een bezoek gebracht aan het museum Prince of Wales, een indrukwekkend natuurhistorisch museum dat vertelt over de geschiedenis van India. Ook staat een bezoek aan de Gateway of India op het programma. Dit is een van de bekendste en meest bezochte attracties van Mumbai. Dit 26 meter hoge monument is vorstelijk gelegen aan de haven.

Tijdens de week is er een meeloopdag in school, waarin de leerlingen ondervinden hoe een schooldag in India eruitziet. Diverse vakken zoals kunst, muziek, science en sport staan op het programma. Leerlingen van het Vechtdal College zullen tijdens deze schooldag presentaties geven over onderdelen van de Nederlandse cultuur zoals het schoolsysteem, watermanagement, architectuur en eetgewoontes. Ook zingen zij het Wilhelmus.

Voorbereiding
Er ging een lange voorbereiding aan dit bezoek vooraf. Tijdens de lessen hebben de leerlingen regelmatig video-contact gehad met de Indiase school. Zij hebben zich daarnaast goed ingelezen in de Indiase cultuur.

Gedurende de periode van 24 november tot 1 december verblijven de leerlingen in gastgezinnen. Afgelopen mei waren leerlingen van de Pawar Public School al te gast bij de leerlingen van het Vechtdal College Ommen. Nu volgt het tegenbezoek.

Ontspanning
Naast inspanning is er ook tijd voor ontspanning. Zo staat er een bezoek gepland aan het pretpark Imagica, met veel roller coasters en een waterpark. Ook staat Bollywood, de grootste filmindustrie ter wereld, op het programma. Daarnaast brengen de leerlingen tijd door in hun gastgezin.

Lees ook

Taartenactie van ‘Kunst na Arbeid’

LEMELE – ‘Het jaar 2020 is een ander jaar geworden voor ons als muziekvereniging Kunst …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.