Home / leerlingen en personeel agnietencollege zingen samen het wilhelmus

leerlingen en personeel agnietencollege zingen samen het wilhelmus

Dit gebeurde naar aanleiding van het regeerakkoord, waarin gesproken werd dat iedere Nederlander het Wilhelmus zou moeten kennen en ook een bezoek zou moeten brengen aan het Rijksmuseum in Amsterdam. Daarna zijn ze bij het Agnietencollege gaan oefenen.

De school hoopt dat dit navolging vindt op andere scholen. Zowel leerlingen als personeel hebben de volksliederen zo goed geleerd dat de liederen voor de school ten gehore werd gebracht.

Zowel het College van B&W van de gemeente Dalfsen als de Commissaris van de Koning waren hierbij uitgenodigd om mee te zingen, maar zij waren helaas verhinderd. ‘Het Volkslied raakt immers de identiteit van ons allen, en de Commissaris van de Koning vertegenwoordigd het land en de koning”, aldus directeur Tineke Meijerink en Mink de Vries coördinator identiteit van het Agnietencollege in Nieuwleusen.

Met het zingen van beide volksliederen wil het personeel en leerlingen laten zien dat de Nederlandse identiteit, maar ook de lokale en Sallandse identiteit, serieus genomen wordt. De intentie is om een positief signaal af te geven naar de nieuwe regering. Naast de aandacht voor volksliederen richt het Agnietencollege zich ook op het landsbestuur. Verder wil het Agnietencollege een positief signaal afgeven naar de nieuwe regering. De vierdejaars examenleerlingen gaan daarom binnenkort naar de Tweede Kamer en er wordt een verkiezingsdebat gevoerd rond de a.s. gemeenteraadsverkiezingen

Lees ook

Het Boek van de Week

Cormoran Strike is op bezoek bij zijn pleegouders, tevens oom en tante, in Cornwall. Hij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.