Home / koren treden gezamenlijk op in ommen

koren treden gezamenlijk op in ommen

Het NCM is dan ook een landelijk koor met ruim honderd zangers, die ook allemaal in een koor zingen in of bij hun eigen woonplaats. Dit prachtige mannenkoor beschikt over een zeer gewaardeerd en afwisselend repertoire. Dat bestaat uit klassieke, religieuze, maar ook musical, enzovoorts gaat het koor niet uit de weg. Naast minimaal vier concerten per jaar maakt het NCM om de twee jaar een buitenlandse concertreis.

Naast de componist/arrangeur en dirigent Jimco Zijlstra hebben de vaste begeleiders, Andre van Vliet (orgel) en Jan Lenselink (vleugel), beiden bekend van radio en televisie, een groot aandeel in dit muziekfeest. Het Hervormd Zangkoor Ommen bestaat uit veertig enthousiaste zangers en zangeressen, onder leiding van de dirigent Ron Breukelman. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Marcel ten Brinke. Ook zij hebben een veelzijdig en zeer gewaardeerd repertoire. Inmiddels zijn drie oratoriums uitgevoerd, “Schepping”, “Het Nieuwe Jeruzalem” en “David”.

Kaartenverkoop à 12,50 euro, t/m 15 jaar 5 euro: ABCombi, Bermerstraat 16a 7731 CZ Ommen. Verder aan de kerk. Informatie: www.ncmonline.nl en www.hervormdzangkoorommen.nl.

Lees ook

Leon Stolte neemt zesde en zevende plaats mee uit Duitsland

NIEUWLEUSEN – Aan de twee races in het Duitse Oschersleben om het IDC Supersport 600 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.