Home / ko scheele werk

ko scheele werk

De Regio Zwolle wil investeren in mensen. In regionale samenwerking is er vaak aandacht voor economie, voor onderwijs, voor werkgelegenheid. 15 november was er aandacht voor de verwevenheid van deze drie. Hoe benutten we het potentieel van de beroepsbevolking? In Zwolle zijn bijna 100.000 banen en daarmee is Zwolle van groot belang voor Ommen. Nu al zijn er vele Ommenaren die in Zwolle werken.

De wethouders arbeidsmarkt werken goed samen in de regio Zwolle. Het leidde tot een bijzonder onderzoek: meer dan 500 werkgevers in de regio werden bevraagd over de in-en uitstroom van werknemers en bijscholing. Met opmerkelijke resultaten, zoals het gegeven dat kennis bij de werknemers minder van belang is. Werkgevers vragen vooral gemotiveerd personeel. Of zoals één van hen het uitdrukte: “kennis veroudert snel, ik leid ze zelf wel op”.

Werk aan de winkel dus; ook voor Ommen.

Met Arbopositief, de Ommer ondernemersvereniging OVO en ons eigen ATC-Dienstenbedrijf hebben we een creatieve manier gevonden om zonder directe verplichtingen werkgever en arbeidszoekenden met elkaar in contact te brengen. We kijken anders naar de arbeidsmarkt. Voor een werkgever: “Ik zoek niet iemand met een bepaald diploma, maar iemand die wat voor mijn bedrijf kan betekenen”. Voor de werkloze: “Ik zoek geen baan , ik zoek werk”. Maandag 11 december gaan gemotiveerde werkzoekenden op deze wijze in gesprek met 10 bedrijven. Kijken welke match dat oplevert!

Ko Scheele, ko.scheele@ommen.nl 

 

Lees ook

Ontwikkeling Poort van Noord Dalfsen komt op gang

Sociale Verbinding centraal op terrein Natuurboerderij Lindehoeve DALFSEN – Begin juni kwamen de naaste buren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.