jongen 16 uit nieuwleusen betrapt op stelen bezorgscooter

  De politie Dalfsen schrijft op Facebook:

  “Vrijdagmiddag 17 november kregen wij een melding, dat er zojuist bij een pizzeria in Zwolle een bezorgscooter was gestolen. Het bleek dat de scooter was voorzien van een GPS-systeem. Hierdoor kon de melder precies volgen waar de scooter reed. Hij gaf aan ons door dat de scooter Zwolle was uitgereden en langs de Hessenweg in de richting van Dalfsen reed. Samen met collega’s van wijkteam Ommen zijn wij die kant opgereden om de scooter en zijn bestuurder te onderscheppen.

  Terwijl wij onderweg waren, hadden we de melder continu aan de telefoon en hij gaf ons de actuele positie van de scooter door. Hij vertelde ons dat de scooter al enige tijd stilstond op de kruising van de Hessenweg met De Broekhuizen in Dalfsen. Korte tijd later begon de scooter weer verder te bewegen richting Dalfsen. Hij kwam niet ver, want kort daarna hadden de collega’s de scooter onderschept en de bestuurder aangehouden. Het bleek te gaan om een 16-jarige inwoner van Nieuwleusen. Deze jongen is overgebracht naar het cellencomplex in Zwolle om te worden verhoord over de diefstal. De gestolen scooter werd door ons direct teruggebracht naar de pizzeria, waardoor deze al binnen een uur na de diefstal weer over de scooter kon beschikken. Wel viel het ons meteen op dat stickers met de bedrijfsnaam van de pizzeria, deels van de scooter waren verwijderd.

  Op de plek waar de scooter enige tijd stil heeft gestaan, troffen wij in een afvalbak delen van de stickers aan. Kennelijk heeft de jongeman dit gedaan in een poging om de scooter minder te laten opvallen. De zaak is momenteel in onderzoek. De officier van justitie zal beslissen met welk gevolg deze zaak afgehandeld gaat worden.”

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.