Home / italiaans concert en diner in de stoomfabriek met club classique

italiaans concert en diner in de stoomfabriek met club classique

Een ode aan Italië, aan de hand van Italiaanse kamermuziek, cinema, filmmuziek en poëzie. De grote filmstudio Cinecittà in Rome vormt het denkbeeldige vertrekpunt van deze zondagmiddag. De studio werd in 1937 door Benito Mussolini opgericht om tegenwicht te bieden aan de opkomst van Hollywood. Frederico Fellini beschikte er over zijn eigen studio. Maar ook Pier Paolo Pasolini maakte er zijn controversiële film ‘Mamma Roma’.

Filmfragmenten uit klassiekers van Fellini worden live begeleid met filmmuziek van Nino Rota. Pasolini maakte niet alleen films maar schreef ook poëzie die zich moeiteloos laat combineren met Italiaanse romantische kamermuziek van Puccini. In Mediterrane sferen worden verschillende kunstvormen op deze middag met elkaar verweven.

Na het concert kunt u op het balkon van Grand Café de Fabriek, begeleid door de musici van Club Classique, genieten van een heerlijk Italiaans pastabuffet met o.a. Tagliatelle Bolognese, Spaghetti Carbonara, Tortellini Champignons, Salade Carprese, natuurlijk ook Parmazaanse kaas enz. Toegangskaart concert en Italiaans Buffet voor €32,50. Heeft u al een toegangskaart dan kunt u het buffet reserveren voor €17,50 bij Grandcafé de Fabriek op 0529-433026. Start concert om 15:00.

Lees ook

Vanya winnaar voorleeswedstrijd OBS Heidepark in Lemelerveld

LEMELERVELD – Afgelopen vrijdagmorgen werd in Kindcentrum Heidepark in Lemelerveld de voorleeswedstrijd voor bassischolieren gehouden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.