inwoners bespreken opbrengst bouw je eigen buurt

  ‘Als jij het voor het zeggen hebt, hoe ziet jouw eigen buurt er dan uit?’ Met die vraag gingen medewerkers en raadsleden van de gemeente Hardenberg in de afgelopen maanden op pad door de gemeente. Zij vroegen inwoners om op een bouwtekening aan te geven wat zij belangrijk vinden voor de toekomst van de eigen buurt, wijk of kern, of voor de hele gemeente Hardenberg. Het gaat om wensen en ideeën op het gebied van de mensen om je heen, eigen huis & buurt, de manier waarop je je verplaatst, werk, de fysieke leefomgeving, vrije tijd en energie. Met Bouw je eigen buurt wil de gemeente erachter komen wat er leeft en speelt, en wat inwoners écht belangrijk vinden.

  Bouwtekeningen
  Zowel door de gemeente als door plaatselijk belangen, wijkverenigingen, scholen en instellingen zijn in totaal circa 20 bijeenkomsten verspreid over de gemeente georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten maakten de deelnemers hun eigen bouwtekening. Daarnaast zijn raadsleden op de zaterdagen in oktober door de gemeente getrokken met de Bouw je eigen buurt-karavaan. Op meerdere momenten was er op station Hardenberg de mogelijkheid om mee te doen. Ook van de mogelijkheid om online mee te doen is gebruik gemaakt. Via www.bouwjeeigenbuurt.nl konden inwoners op een digitale bouwtekening aangeven wat zij belangrijk vinden voor de toekomst. Al met al heeft Bouw je eigen buurt meer dan 800 bouwtekeningen opgeleverd.

  Opbrengst en keuzes voor het vervolg
  Alle wensen en ideeën voor de toekomst zijn verzameld en geanalyseerd. Voordat de gemeente de volgende stap zet, doet de gemeente opnieuw een beroep op inwoners. Tijdens de interactieve bijeenkomst op woensdag 29 november maken inwoners en de gemeente de balans op. De opbrengst van alle ingevulde bouwtekeningen wordt dan besproken. Samen met inwoners wordt bekeken wat dit betekent voor de toekomst van de gemeente Hardenberg en welke keuzes er zijn voor het vervolg. Belangstellenden die betrokken willen zijn, zijn van harte welkom op 29 november om 19.30 uur in het gemeentehuis in Hardenberg. Aanmelden kan door een mail te sturen naar bouwjeeigenbuurt@hardenberg.nl

  Omgevingsvisie
  De gemeente gebruikt de informatie uit Bouw je eigen buurt onder andere bij het maken van de Omgevingsvisie voor 2030. De Omgevingsvisie omschrijft allerlei ontwikkelingen in de fysieke leefomgeving op de lange termijn en op een integrale manier. In de toekomst is de Omgevingsvisie het belangrijkste toetsingskader bij nieuwe plannen en initiatieven. Mogelijk zijn er ook plannen of ideeën waarmee inwoners direct aan de slag kunnen, of die een plek kunnen krijgen in gemeentelijk beleid. Het is natuurlijk ook mogelijk dat sommige dingen niet kunnen. Bijvoorbeeld omdat de gemeente zich moet houden aan wetten en regels.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.