ingezonden brief het wilhelmus

  We uiten daarmee onze betrokkenheid met ons land en het ons trots voelen dat we Nederlanders zijn. Het eerste deel van deze uitspraak is van belang voor alle mensen, ook alle allochtonen die in ons land wonen. Het tweede deel zou elke Nederlander met een Nederlandse achtergrond en allen met een Nederlands paspoort moeten hebben. En het ons allen samen één voelen, kunnen we o.a. uiten door het beheersen en vaker laten horen van ons Nederlands volkslied. Ik heb dat vroeger met de paplepel meegekregen en ken het eerste en vierde couplet daardoor uit mijn hoofd.

  Na een Nederlandse overwinning in de sport wordt het gelukkig nog wel gespeeld, maar ik vraag me af hoeveel mensen het dan mee kunnen zingen. Ik denk helaas heel weinig. Laat ons allen onze trots op ons land en de vrijheid die we hier hebben uiten door ons Nederlands volkslied allemaal te kennen.

  Dus… Ik vind dat iedere basisschool ons volkslied moet aanleren, met daarbij de uitleg hiervan, omdat de ouderwetse taal hierin voor jongeren moeilijk te begrijpen is. Ze leren daarbij dan ook een stukje van onze geschiedenis en achtergrond. Door samen ons volkslied te zingen, kunnen we ons beter één volk voelen.

  F.C. Heemstra

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.