hond voor de klas op de cazemierschool

  Met dit project kunnen hondenbeten bij kinderen voorkomen worden en neemt angst voor honden af. Bovendien draagt het Sophia SnuffelCollege bij aan meer begrip en respect voor honden en andere dieren. “In Nederland vinden jaarlijks 150.000 bijtincidenten plaats, vooral bij jonge kinderen”, zegt Gerda de Ruiter van het Sophia SnuffelCollege als SnuffelVrijwilliger.

  ”Uit internationaal onderzoek is gebleken dat de kans op een hondenbeet met 86 procent afneemt als kinderen het gedrag van honden juist interpreteren. In een aantal lessen leerde zij de kinderen hoe om te gaan met haar Duitse herder Alex, de lichaamstaal van honden te begrijpen en op een goede manier te reageren. Het begon met de kennismaking met een handpop. Daarna werd het een en ander in de praktijk gebracht.

  Uitgelegd werd hoe men kan zien of een hond boos is, of verdrietig. Wanneer mag je een hond aaien en wanneer kun je hem beter met rust laten? Spelenderwijs werd aan de kinderen de belangrijkste regels voor de omgang met honden uitgelegd. Alle kinderen die dat willen, mochten Alex aaien, borstelen en/of brokjes geven.

  Na afloop van de lessenreeks kreeg iedereen een SnuffelDiploma en een werkboekje met spelletjes en informatie voor de ouders. Gerda benadrukt dat dit project wordt gedaan zonder winstoogmerk. Aan dit project zijn voor basisscholen geen kosten verbonden.

  Meer informatie: tel. 06-12057136.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.