het hans visscher schoolvoetbal is genomineerd voor de vrijwilligerspluim voor 2017

  Het Schoolvoetbaltoernooi is en jaarlijks terug kerende happening. Het toernooi is niet meer weg te denken bij de Ommer jeugd en omliggende dorpen.

  Legende Hans Visscher begon ooit met het uitnodigen van scholen om vriendschappelijke wedstrijdjes tegen elkaar te spelen. In 1959 besloten de KNVB en de heren Bult en Willemsen om het gebeuren in toernooivorm te gieten. Door de jaren heen kreeg het schoolvoetbaltoernooi steeds meer allure. Er kwamen steeds meer teams bij.

  Het toen ontstane concept is nog steeds de basis voor het prachtige evenement. De eerste toernooien vonden plaats op Het Laer, daarna de Rotbrink en vanaf 2009 is de thuishaven van het toernooi op het mooie sportpark Westbroek.

  Op dit moment bestaat de schoolvoetbalcommissie uit: Hans Mensinga, (voorzitter), Renske van Ommen (secretaris) en Mark Sikkes (penningmeester).

  Dit is de groep mensen die de laatste 10 jaar de kar trekt maar deze commissie kent natuurlijk veel voorgangers.

  Ik wil, naast deze commissie vooral ook de nadruk leggen op de vele vrijwilligers achter de schermen. Denk aan de scheidsrechter (sommige fluiten dit toernooi al 10-tallen jaren), de mensen achter de bar, verzorging en schoonhouden van de kantine, de velden en de kleedkamers. Wij zijn ontzettend blij dat zoveel mensen de tijd, energie en veel moeite steken in het grootste scholen sportevenement van Ommen.

  Aan het Hans Visscher schoolvoetbaltoernooi nemen op dit moment alle 16 scholen in de gemeente Ommen deel. Voor de winnaars en winnaressen van het plaatselijke toernooi, ligt een ticket klaar naar de regionale finales.
  Op 11 april 2018 zal het toernooi voor de 60e keer gehouden worden!

  Al 60 jaar een sporttoernooi organiseren voor alle jeugd uit groepen 6/7/8 van Ommen en omgeving waar meedoen belangrijker is dan winnen is een prestatie van grote omvang! De afgelopen 2 jaar organiseert OVC’21 ook voor de lagere groepen (3/4/5) een schoolvoetbal toernooi.

  Dus een grootse prestatie en daarom genoeg reden voor een pluim.

  Genoeg reden om te gaan stemmen! via vrijwilligerssteunpunt@ommen.nl

  OVC’21 is een club met meer dan twee doelen. Daar is dit toernooi het levende bewijs van…

   

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.