heel ommen bakt

  Tekst: Gea Slotman

  Afgelopen zomer kwam Elfriede Mol met haar gebak als eerste uit de Heel Ommen Bakt competitie. Ze kreeg er enorm veel reacties op. De taart, waar je makkelijk 6 stukken uit snijdt, ligt inmiddels in de vitrine van Ten Brinke en Van der Most. Heel Ommen Bakt, georganiseerd door de PR commissie van de LTO en de vereniging Vechtdalproducten, werd dit jaar voor het eerst gehouden en was meteen een groot succes. Maar liefst 30 deelnemers schreven zich in en bakten de mooiste creaties. De concurrentie was zwaar. De taarten konden bekeken en geproefd worden op de Landbouwdag, waar ze gejureerd werden door genoemde bakkers, samen met Johan Drenth, Hester de Leeuw en Henk Timmerman. Er werden prachtige taarten ingeleverd, waarvan sommige uiteindelijk producttechnisch wat lager scoorden.

  Na de zomer werd Elfriede’s taart, gemaakt van voornamelijk Vechtdalproducten (spelt, eieren, boter, kwark en fruit) van verschillende leveranciers, ‘compleet gesloopt’ door de twee bakkers, dit om hem uiteindelijk optimaal in de bakkerij te kunnen produceren en verkoopklaar te maken. De heren lieten een passende sticker ontwerpen. ‘Schaapjes in de boomgaard’ werd vorige week officieel gepresenteerd bij de LTO commissie in het buurthuis aan het Ommerkanaal. Iedereen was van mening dat de taart fantastisch smaakt.

  Het idee voor Heel Ommen Bakt komt van Marije van de LTO PR Commissie. Ze waren op zoek naar een nieuw initiatief tijdens de Landbouwdag. Marije: “Er zijn zoveel Vechtdalproducten in Ommen en omstreken. Ik vroeg me af hoe we die beter onder de aandacht konden krijgen.” Met Heel Ommen Bakt is dat goed gelukt. Deze bakwedstrijd gaat een traditie worden.

  De winnende taart is een jaar lang verkrijgbaar bij Van der Most en Ten Brinke en wordt ook geserveerd bij een aantal horecabedrijven in Ommen. De verkoopprijs van Schaapjes in de boomgaard is € 5,95. Vijftig cent daarvan gaat naar het goede doel; twee dagen per jaar worden gehandicapten meegenomen de boer op. www.vechtdalproducten.nl 

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.