hecht collectief marienberg geeft de doorslag

  Maar in het tweede bedrijf eiste de Westerparkbewoners de verdiende overwinning gewoon voor zich op omdat de thuisploeg gewoon niet de vorm etaleerde waar vooraf wel aan gedacht was.
  Kortom, aan de 1-3 (leuke uitslag) viel uiteindelijk niets af te dwingen.
  Een verdiende zege voor de ploeg van trainer Niels van ’t Hoog die ondanks de vele blessures een volwassen ploeg zag acteren op sportpark de Voordam. Het collectief, iedereen ging er minimaal 120% voor, gaf de doorslag. Niet zeuren, niet zaniken, niet moeilijk doen als het ook makkelijk kan.

  Nul kaarten terwijl de tegenstander vier gele kaarten kreeg voorgeschoteld. De irritatiefactor sloeg zo af en toe een beetje door bij onze gastheer. Veruit de slechtste wedstrijd bromde men naderhand in de bestuurskamer van Hellendoorn. Nou ja, Mariënberg speelde ook niet de pannen van het dak maar de teamprestatie stemde tot volle tevredenheid. Deze wedstrijd werd over de streep getrokken! Roy Doek stond na weken blessureleed weer opgesteld bij de eerste elf. Hij schoof een plekje door op links terwijl Roy Botter wederom werd geposteerd op de linksback.

  Hij, Hendrie Hofsink (rechtsback) en Lamberink waren de smaakmakers bij Mariënberg.

  Totaal niet moeilijk doen, mannetje uitschakelen en verder niet ouwehoeren!

  In de eerste helft lukte het Mariënberg niet om de thuisploeg vast te zetten op het middenveld.

  De geslepen voetballers van Hellendoorn hadden vooral aan de beide kanten van het middenveld het optische overwicht. Desondanks kwam Mariënberg op voorsprong. Erjan Lamberink ging niet voor eigen succes en zag uitstekend de meegelopen Rolf Hofsink die met zijn hoofd na 21 minuten de 0-1 verzilverde. Dat stond niet in het scenario van Hellendoorn, vooraf hadden ze nog afscheid genomen van twee club-iconen die lang in het vlaggenschip hadden gespeeld.

  Een zakelijke overwinning op Mariënberg had de feestvreugde moeten verhogen.

  Helaas gooiden wij roet in de trouwens lekkere hapjes na afloop….
  Hellendoorn kwam door onoplettendheid in de roodzwarte defensie 10 minuten voor rust op gelijke hoogte. Zoals al eerder gememoreerd was de ruststand terecht.

  Na rust ging er meer mis dan er goed ging bij beide ploegen. De regen maakte sportpark de Voordam eerder donker dan de bedoeling was, donkere wolken hingen er ook boven de supporters in beide kampen die niet warm werden van de 22 acteurs op het veld.

  Gelukkig kwam er (kunst)licht in de duisternis en zodoende wist opnieuw Erjan Lamberink de beslissende assist te geven. Ditmaal bracht hij de hardwerkende André Plaggenmarsch in stelling die al glijdend de 1-2 binnentikte! Het werd wat minder sportief binnen de lijnen, trap je een bal wel of niet uit als iemand ligt te creperen van de pijn….? Moet een keeper bij hands buiten de zestien wel of geen rood hebben, hij ranselde vervolgens wel de schitterende vrije trap van Lamberink knap uit de kruising. Uit roodzwart oogpunt had hij al onder de douche moeten staan, Hellendoorn was blij dat hij mocht blijven staan van de scheids.
  Hellendoorn schoot een bal rakelings langs de paal, dat had de gelijkmaker kunnen zijn maar vrouwe Fortuna was duidelijk op de hand van de Mariënbergers die het zichzelf nog onnodig moeilijk maakten in de slotfase. Af en toe was de rust ver te zoeken….

  Maar diep in blessuretijd maakte Roy Doek aan alle onzekerheid een einde, hij profiteerde van een slippertje van de keeper en kon eenvoudig de 1-3 binnenschieten.
  Na 8 minuten blessuretijd floot arbiter Gert Maneschijn af….en eindigde het avontuur in Hellendoorn met de meer dan verdiende 1-3 zege .Lekker jongens!
  (AD)

  Opstelling: Jelle Brinks, Michael Zweers, Patrick Drenthen, Hendrie Hofsink, Roy Botter (78. Niek Noeverman), Dani van der Veen, Rolf Hofsink, Tom de Lange (85. Vincent de Vries), Roy Doek, Erjan Lamberink, André Plaggenmarsch

  Man v/d Wedstrijd: Roy Botter!

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.