Home / groots afscheid voor wethouder klaas agricola

groots afscheid voor wethouder klaas agricola

Burgemeester Han Noten was onder de indruk van de werkwijze van wethouder Agricola. Hij was verrast toen hij hoorde dat hij ging vertrekken om burgemeester te worden. “Het blijkt maar weer eens”, vervolgt Noten. “Dalfsen is een goede leerschool. Na Maurits von Martels zoekt Agricola het hogerop. Agricola als burgemeester, dat hadden we niet zien aankomen. Wij willen je bedanken voor al het werk dat je gedaan hebt voor de gemeente Dalfsen.”

Voorzitter van de raad, Luuk Nijkamp memoreerde dat wethouder Agricola belast was geweest met zware portefeuilles. “Hij was in onze ogen een wethouder die verbindingen zocht en dat is hem goed gelukt.”

Jos Ramaker, nestor van de raad, sprak namens GemeenteBelangen. “Wij zijn niet blij met jouw afscheid en waren dan ook onaangenaam verrast toen je ons vertelde dat je ging vertrekken om burgemeester te worden. Je was een gedreven man die het een ieder naar de zin wilde maken. Wij hebben besloten om jou te benoemen tot erelid van GemeenteBelangen.”

Scheidende wethouder Agricola sprak in zijn afscheidsspeech: “Ik heb in Dalfsen een hele mooie periode gehad. Er was een plezierig werkklimaat. Het was geen echte kantoorbaan. Ik vond het belangrijk om erop uit te gaan, om mensen te ontmoeten en te horen wat er leeft onder de bevolking. Ik ben ook veel dank verschuldigd aan de partij GemeenteBelangen. De verhouding binnen de partij was altijd erg goed.
Eerlijkheid en proberen goed samen te werken, vond ik altijd belangrijk. Af en toe was je ook wel eens de kop van jut, maar er zijn gelukkig veel dingen tot stand gekomen, zoals onder andere glasvezel in het buitengebied, woningbouw in de verschillende kernen en de samenwerking met duurzame dorpen, gasloos bouwen, omgekeerd afval inzamelen et cetera. Ik heb in al die jaren getracht tijdens mijn werkzaamheden als wethouder eerlijk en oprecht te zijn.” Agricola besluit met zijn bekende zinnetje: “Het gaat u allen goed en blijf gezond!”

Lees ook

Leren breien en haken

NIEUWLEUSEN – Sinds de versoepeling van de coronamaatregelen is het weer mogelijk om te (leren) …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.