Home / gijs de i uut hessum regeert over piepenplas

gijs de i uut hessum regeert over piepenplas

De carnavalsvereniging had ervoor gekozen om de prinsenwissel ditmaal op een zaterdagavond te houden, om zo mogelijk nog meer mensen te kunnen laten genieten van het startschot van het nieuwe carnavalsjaar.

Nadat er afscheid genomen was van Prins Tinus de II van erve Meijerink en jeugdprins Schuimkop Diede de I (Martijn Hulsman en Diede Veltmaat) was het wachten geblazen. In de zaal werd al druk gespeculeerd wie er het aankomend jaar heersers van het Piepenplasdorp zouden worden.

Nadat Jeugdprins Jelmer de I uit de Vlierhoek uit een grote kist tevoorschijn kwam, was het tijd voor het grote moment. Veilig weggestopt in een door de bouwgroep van de vereniging gemaakte shovel kwam niet veel later Gellius Kamphuis tevoorschijn als Prins ‘Gijs de I uut Hessum’.

De avond was weer een groot succes, mede dankzij de King Size Drive In en een spetterend optreden van De Feestdirecteuren. Na deze avond hebben de Piepenplassers slechts twee maanden de tijd voor de voorbereidingen voor het aankomende carnavalsseizoen, want het carnaval wordt aankomend jaar op 9, 10 en 11 februari gehouden. Meer weten? www.piepenplas.nl.

Lees ook

Gemeentehuis op 13 en 14 mei gesloten

OMMEN – Wegens Hemelvaartsdag en de daaropvolgende vrije dag voor gemeentemedewerkers is het gemeentehuis in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.