gemeente hardenberg betaalt in 2018 meer geld mee aan zorgpremie

  De gemeente Hardenberg streeft ernaar dat meer inwoners met een laag inkomen gebruik gaan maken van dit aanbod. “We willen voorkomen dat mensen met een laag inkomen zorg gaan mijden”, aldus wethouder René de Vent. “Met de mogelijkheid om naast de basisverzekering uit drie aanvullende zorgpakketten te kiezen, kunnen inwoners een zorgverzekering op maat samenstellen. Bovendien betaalt de gemeente komend jaar opnieuw meer mee aan de zorgpremie.” De premiebijdrage van de gemeente is minimaal 203 euro en maximaal 360 euro per verzekerde per jaar, afhankelijk van het zorgpakket dat gekozen wordt.

  Kostenstijging compenseren
  Zilveren Kruis heeft de zorgpremies voor hun basisverzekering 2018 met twee euro per maand verhoogd. Ook de prijs van de diverse aanvullende zorgverzekeringen is verhoogd. De gemeente compenseert deze kostenstijging voor inwoners met de laagste inkomens door meer geld per maand bij te dragen in de zorgpremie. Dit jaar maakten bijna 1.100 inwoners van de gemeente Hardenberg gebruik van de collectieve zorgverzekering. Ook voor inwoners met een handicap of chronische ziekte die tevens een laag inkomen hebben, kan deelname aan de collectieve zorgverzekering een besparing op de zorgkosten betekenen. Deze mensen kunnen kiezen voor een uitgebreid zorgpakket, waarin veel ziektekosten worden vergoed en waaraan de gemeente 30 euro per maand meebetaalt.

  Inkomensnorm per gezinssituatie
  Inwoners met een inkomen tot maximaal 130 procent van de bijstandsnorm kunnen gebruik maken van de collectieve zorgverzekering van Zilveren Kruis. De inkomensnorm verschilt per gezinssituatie en per leeftijd. Voor alleenstaanden en alleenstaande ouders (jonger dan de AOW-leeftijd) geldt dat zij in aanmerking komen als hun netto maandinkomen lager of gelijk is aan € 1.218,00. Voor samenwonenden en gehuwden (jonger dan de AOW-leeftijd) ligt deze inkomensgrens op € 1.740,00 netto per maand. Voor inwoners vanaf de AOW-leeftijd geldt dat zij kunnen deelnemen aan de collectieve zorgverzekering als hun inkomen lager of gelijk is aan € 1.369,00 (voor alleenstaanden) en € 1.870,00 (voor samenwonenden/gehuwden) netto per maand.

  De collectieve zorgverzekering bestaat altijd uit een basisverzekering, een tandverzekering en één aanvullende zorgverzekering. Er zijn drie zorgpakketten waaruit mensen kunnen kiezen afhankelijk van de zorgkosten, die mensen denken te maken. Het goedkoopste zorgpakket kost € 118,61 per maand en de meest uitgebreide zorgpolis kost € 138,31 per maand. Kinderen tot 18 jaar worden gratis meeverzekerd. Op www.gezondverzekerd.nl/hardenberg kunnen inwoners vergelijken welke ziektekosten vergoed worden door de drie zorgpakketten.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.