gehavend marienberg lijdt kansloze nederlaag

  “De spreekwoordelijke koek was nog lang niet op bij DES Nijverdal. Aan de hand van ondermeer Jasper Kruidkoek noteerde de ploeg van de jonge trainer Harry Warmelink een simpele 4-0 overwinning tegen een gehavende thuisploeg. Absoluut geen schande en zeker geen zwarte piet overboord in Mariënberg.

  De Westerparkbewoners konden het gemis van zeven basisspelers binnen de wit gekalkte lijnen gewoon niet tijdig opvangen. Er was vooraf nog hoop, maar dat bleek later uitgestelde teleurstelling. Waarvan Akte! De lappenmand puilt al enkele weken uit. Het is pappen en vooral nathouden.
  Voor het duel tegen Door Eendracht Sterk kwamen daar helaas nog 3 gevallen bij.

  Roy Doek was ziek, zwak en misselijk en lag pips thuis in bed. Spits André Plaggenmarsch had het duel tegen Wilhelmina niet overleefd. Naast een blessure aan de rug kwam daar tevens gekneusde ribben bij. Beterschap! Helemaal sneu was het voor doelman Jelle Brinks. Voor de zoveelste keer schoot zijn schouder uit de kom bij de laatste training. Het lijkt erop dat wij onze puntenpakker zes weken moeten missen. Het werd mede hierdoor eenrichtingsverkeer.

  Jammer was wel dat aan minimaal twee van de vier doelpunten geklungel van de roodzwarte achterhoede aan vooraf ging. Het doet verder niets af aan de verdiende zege van DES Nijverdal. Sem van Dartel was de eerste speler die profiteerde van de defensieve wanorde. Hij knalde na een klein kwartiertje de 0-1 achter Thijs Altena, die mag terugkijken op een uitstekend debuut in de hoofdmacht. Vooral op het middenveld raakte Mariënberg weinig tot geen pepernoten, alle goede bedoelingen ten spijt.

  Net dat je dacht dat Mariënberg aan de gelijkmaker mocht ruiken strafte DES wederom niet accuraat verdedigen genadeloos af. Jasper Kruidkoek mocht de 0-2 binnenschieten. Hij veegde sowieso alle kruimels op die Mariënberg in het tweede bedrijf liet liggen. Het recept van Jasper smaakte niet alleen hem maar heel DES bijzonder lekker. Jasper mocht nog tweemaal aanleggen voor de uiteindelijke 0-4 overwinning waar, eerlijk is eerlijk, niets aan af te dwingen viel.

  Het was gewoon niet de dag van het roodzwarte hart. Neuh, het andere roodzwart uut Nijverdal was gewoon een maatje te groot tegen een elftal wat wel wilde maar gewoon niet beter kon. Het zij zo. Na weken aan de goede kant van de score te hebben gezeten ondanks een waslijst aan afwezigen brak het de ploeg van trainer Niels van ’t Hoog nu de vele mutaties wel op. Daarvoor was en is DES gewoon een te sterke ploeg. Ach, het bockbiertje smaakte er na afloop niet minder om. Soms heb je gewoon ergens vrede mee! (AD)

  Opstelling: Thijs Altena, Patrick Drenthen, Michael Zweers, Edwin Hofsink, Dani van der Veen (77. Ryan Buitenhuis (88. Erik Huibers), Vincent de Vries, Niek Noeverman, Erjan Lamberink (83. Daan Brinks), Tom de Lange, Rolf Hofsink”

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.