Home / echtpaar poffers ten napel 65 jaar getrouwd

echtpaar poffers ten napel 65 jaar getrouwd

Het echtpaar Poffers-Ten Napel geniet nog elke dag van het samenzijn. Ze wonen al sinds hun trouwen in Beerzerveld.

Hoe ze elkaar kennen? “Gewoon van buiten, bij het kanaal! Het voelde gewoon meteen goed met hem” zegt mevrouw (86) lachend. We hebben zo’n drieënhalf verkering gehad voordat we trouwden.” De heer Poffers (89): “Ik ging altijd op de fiets naar haar toe, later met de auto…”

Beide echtelieden hebben nog een redelijke gezondheid, al ondervindt mevrouw Poffers wel problemen met het lopen. Maar haar man is erg zorgzaam. “Het koken wil niet meer, dus dat doe ik nu” vertelt de heer Poffers. Naast het koken mag hij in zijn vrije tijd ook graag tuinieren.

“Ik ben opgegroeid in Beerzerveld, we hadden thuis drie kinderen”, vertelt hij over zijn jeugdjaren. “Na mijn schooltijd ben ik aan de slag gegaan in een garagebedrijf in Vroomshoop, later werd ik buschauffeur bij een touringcarbedrijf.”

Hij kijkt met veel plezier terug op die tijd. Het werk was erg afwisselend, als chauffeur voel je je ook zo vrij… Vaak reed ik bussen met personeel naar textielbedrijven of andere bedrijven, maar ook was ik vaak chauffeur voor schoolreisjes! Het was echt een mengelmoes…Ik heb zo’n 35 jaar als chauffeur gewerkt, eerst bij Meinderink, later bij een andere firma. Ik had ook alle rijbewijzen op zak!”

Ondanks zijn hoge leeftijd rijdt de heer Poffers nog steeds auto. “Ik heb mijn rijbewijs net weer gekregen voor een periode van vijf jaar!” laat hij vrolijk weten.

Mevrouw Poffers groeide op in Brucht-Bergentheim in een gezin met drie jongens en vijf meiden. “Ik was de jongste van het stel, tot mijn 22e heb ik thuis gewoond. Ik hielp mijn moeder veel en werkte daarnaast twee dagen in de week als hulp in de huishouding. Ook heb ik jaren bij het textielbedrijf Jansen en Tilanus in Vriezenveen gewerkt. Het eerste jaar van ons huwelijk heb ik doorgewerkt, tot de kinderen kwamen.”

Het echtpaar kreeg samen vier kinderen; twee meiden en twee jongens. Bijzonder trots zijn ze op hun acht kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen, waaronder een tweeling!”

Het huwelijksjubileum zal in de familiekring gevierd worden.

 

Lees ook

Bingo in het Pluscafé

DALFSEN – Op 24 oktober is er weer een bingo in het Pluscafe van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.