Home / diamant voor henk en dinie kouwen klein

diamant voor henk en dinie kouwen klein

Henk en Dinie ontmoetten elkaar ‘aan de waterkant van de Dedemsvaart’ bij Nieuwleusen. Henk: “Daar liet ik mijn oog op haar vallen. Zij was 17, ik 22.” Dinie: “We woonden in hetzelfde dorp en we werkten naast elkaar. Henk in een slagerij en ik in een manufacturenwinkel.”

Henk: “Op mijn 15e begon ik bij die slager als loopjongen. Dat beroep sprak mij wel aan. Toen ik 19 was, ging ik intern bij een slager in Den Ham. Na militaire dienst (bij de luchtmacht), deed ik in Utrecht de slagersvakschool. Ik heb daarnaast ook mijn slachtdiploma gehaald. Daarmee kon ik de slagerij in Nieuwleusen overnemen. Ik was toen 22 jaar. Toen onze zoon Nico ook slager wilde worden, kocht ik de winkel in Lemele. In 1980. We werkten samen in die slagerij. Onze zoon Gerben nam de slagerij in Nieuwleusen over.”

Inmiddels is er een hele rij slagers in de familie Kouwen. Ook drie kleinzoons zijn besmet met het virus. Het echtpaar verhuisde in 1979 naar Lemele. Eerst woonden ze bij het bedrijf. Later aan de Hallinkskaamp, waar ze een prachtig uitzicht hebben. Henk heeft tot zijn 77e doorgewerkt in de slagerij en kijkt er volgens zijn vrouw nog elke dag even om het hoekje. Zijn hobby’s zijn het fokken van pooltjes; witte konijnen met rode of blauwe ogen. Hij is lid van de OKPV. Hij houdt ook van biljarten: het huis is onderkelderd met een wedstrijdbiljart. Volgens een kleindochter kan opa niet stilzitten. “Alleen als er voetbal op tv is.”

Dinie houdt van handwerken. Naaien, wat ze vroeger veel deed, breien of borduren. Ook appt ze graag met haar kleinkinderen of doet ze op Facebook spelletjes met haar dochter. Dinie en Henk fietsen graag en doen aan aquajoggen. Ook zoeken ze regelmatig ‘oude mensen’ op.           

Het echtpaar kreeg drie kinderen: Nico, Gerben en Gea. Nico trouwde met Anita, Gerben met Annemarieke en Gea met Jan. Er kwamen twaalf kleinkinderen, van wier nu zes getrouwd zijn. Henk en Dinie hebben vier achterkleinkinderen.

Lees ook

Vijf nieuwe gouden sponsoren tekenen contract met FC Ommen

OMMEN – Het was opnieuw een komen en gaan op sportpark Westbroek op zaterdagmiddag 12 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.