Home / de volierevriend viert 50 jarig jubileum

de volierevriend viert 50 jarig jubileum

Foto: Organisatoren Jan Westerman en Bernhard Kragt 

Voor de tentoonstelling waren 262 vogels aangemeld. De meeste aanmeldingen zaten in de categorie kleurkanaries, zebravinken, agaporniden, enkel en dubbel en gouldamadines.

“Een gouden jubileum voor onze vereniging”, aldus organisatoren Jan Westerman en Bernhard Kragt. “Wij zijn geen grote vereniging”, vertelt Westerman. “Wij hebben circa 35 leden waaronder enkele jeugdleden en enkele ondersteunende leden.”

Terugkijkend op de afgelopen 50 jaar, waren er geen echte uitschieters of spectaculaire zaken. Wel heeft de vereniging diverse kampioenen voortgebracht. “Gelukkig zijn veel leden actief bij onze vereniging.”

De Volièrevriend is lid van de Nederlandse Bond van Vogels (NBvV), de district en regiobond. “De eigen en regioshows zijn bij onze leden het meest in trek”, weet Kragt. “Het is een hele mooie hobby. Onze leden zijn niet uit op winstbejag. Bij de meeste leden lopen de kosten qua voer et cetera gelijk op met de verkoop van kweek/jonge vogels. “

 

Lees ook

Open tuinen weekend van Vechtdal-tuinen

REGIO – De Vechtdal-tuinen zetten op zaterdag 7 en zondag 8 augustus hun poorten weer …

Home / de volierevriend viert 50 jarig jubileum

de volierevriend viert 50 jarig jubileum

“Dit jubileum willen wij als vereniging natuurlijk ook niet ongemerkt voorbij laten gaan. Deze week wordt dat dus gevierd met een tentoonstelling met daaraan gekoppeld een receptie. Wij zijn geen grote vereniging”, zegt Westerman. “Wij hebben circa 35 leden waaronder enkele jeugdleden en enkele ondersteunende leden. Terugkijkend op de afgelopen 50 jaar, waren er geen echte uitschieters of spectaculaire zaken. Wel heeft de vereniging diverse kampioenen voortgebracht. Gelukkig zijn vele leden actief bij onze vereniging.”

De Volièrevriend is lid van de Nederlandse Bond van Vogels (NBvV), de district en regiobond. “De eigen en regioshows zijn bij onze leden het meest intrek”, weet Kragt. “Het is een hele mooie hobby. Onze leden zijn niet uit op winstbejag. Bij de meeste leden lopen de kosten qua voer et cetera gelijk op met de verkoop van kweek/jonge vogels. “

Het jubileum wordt gevierd met een tentoonstelling waarvoor inmiddels 262 vogels zijn aangemeld. De meeste aanmeldingen zitten in de categorie: kleurkanaries, zebravinken, agaporniden, enkel en dubbel en gouldamadines. Woensdag komen vier keurmeesters van de NBvV om de vogels te keuren.

De tentoonstelling is te bezoeken op: donderdag 16 november van 20.00 tot 22.00 uur. Vrijdag 17 november van 14.00 tot 22.00 uur en op zaterdag 18 november van 10.00 tot 16.00 uur. De receptie naar aanleiding van het 50-jarig jubileum is vrijdag van 16.30 tot 19.00 uur.

Het adres: Maranatha Kerk, van der Grondenstraat 73 in Nieuwleusen. “Zoals vele verenigingen hebben wij ook wel enigszins last van de vergrijzing. Wij hopen dat velen, vooral jeugdigen, onze show en receptie komen bezoeken. Op die manier willen wij hen graag kennis laten maken met onze mooie hobby”, aldus Westerman en Kragt.

Lees ook

Open tuinen weekend van Vechtdal-tuinen

REGIO – De Vechtdal-tuinen zetten op zaterdag 7 en zondag 8 augustus hun poorten weer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.