dalfsen verandert openingstijden gemeentehuis

  Eerder dit jaar heeft de gemeenteraad ingestemd met het aanpassen van de openingstijden en het wijzigen van dienstverlening. Hieronder valt het aanvragen van paspoorten, ID-kaarten en rijbewijzen, maar ook het aanvragen van een omgevingsvergunning.

  “Uit onderzoek bleek dat inwoners ook behoefte hebben aan de mogelijkheid om na kwart over drie langs te komen op het gemeentehuis. Door te werken op afspraak kunnen we met de bestaande formatie ruimere tijd open zijn. Daarnaast biedt dit inwoners zekerheid om op een bepaald tijdstip geholpen te worden”, aldus burgemeester Han Noten. Inwoners kunnen telefonisch via 14-0529 of online een afspraak maken.

  Aangepaste openingstijden
  De momenten dat inwoners zonder afspraak het gemeentehuis in kunnen lopen zijn op maandag van 08.30 – 20.00 uur en op dinsdag tot en met vrijdag van 08.30 – 12.30 uur. Op dinsdagmiddag tot en met donderdagmiddag van 13.00-16.30 uur kunnen inwoners alleen op afspraak terecht. Een andere wijziging is dat het gemeentehuis op vrijdagmiddag gesloten is voor publiek.

  Sinds enige tijd is het ook mogelijk om een nieuw paspoort, ID-kaart of een rijbewijs thuis te laten bezorgen. Hier wordt een bijdrage van €4,50 voor gevraagd. Echter, het is nog steeds mogelijk om de aangevraagde documenten in het gemeentehuis op te halen.

  Meer foto's