Home / college bandw hardenberg organiseert inspiratiesessie over toekomst sociale zekerheid

college bandw hardenberg organiseert inspiratiesessie over toekomst sociale zekerheid

Heeft heel Hardenberg een basisinkomen in 2022? Die vraag staat centraal tijdens de inspiratiesessie in Hardenberg. Sprekers zijn onder meer ondernemer en VNO-NCW voorman Jacco Vonhof, ondernemer Bob Crébas, publicist en journalist Rutger Bregman en econoom Loek Groot. Burgemeester Peter Snijders van Hardenberg opent maandagavond even voor 18.00 uur de inspiratiesessie. Daarna zullen de diverse sprekers hun visie uiteenzetten over het basisinkomen.

In het tweede deel van de inspiratiesessie is er onder leiding van Nieuwsuur-presentatrice Clairy Polak een paneldiscussie tussen de sprekers. Daarbij is er ook ruimte voor vragen die binnenkomen via sociale media met #basisinkomen, via www.hardenberg.nl/basisinkomen en e-mailadres basisinkomen@hardenberg.nl . Aan het einde van de inspiratiesessie wordt aan de aanwezigen de vraag voorgelegd of de gemeente Hardenberg werk moet maken van een experiment met het basisinkomen. Op het scherm in het theater zal direct de uitslag van de live poll zichtbaar zijn.

Systeem
‘Het bestaande uitkeringen- en toeslagensysteem van de overheid heeft zijn langste tijd gehad. Mensen zitten opgesloten in het systeem. Het is tijd voor een terugkeer naar het ideaal: iedereen een basisinkomen. Daar worden mensen echt veel gelukkiger van’, zo blijkt uit eerdere internationale experimenten. Publicist en journalist Rutger Bregman beschrijft in zijn boek ‘Utopia for realists’ hoe de invoering van een basisinkomen de wereld een beetje beter maakt. “Het basisinkomen is de beste manier om armoede aan te pakken en om ongelijkheid te verminderen,” aldus Bregman, die wereldwijd lezingen geeft over het basisinkomen.

Lees ook

Erik Veurink unaniem gekozen tot lijsttrekker gemeenteraadsverkiezingen CDA Ommen

OMMEN – Tijdens de algemene ledenvergadering van het CDA Ommen hebben de leden unaniem Erik …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.