christenunie dalfsen presenteert kandidatenlijst

  Rietje Lassche is nummer twee van de lijst. Daarnaast stelt zij zich, als de situatie zich voordoet, beschikbaar als wethouderskandidaat. Nummer drie op de lijst is Michiel Veldman, een nieuw gezicht binnen de ChristenUnie. De rest van de lijst is vertegenwoordigd met mensen uit Dalfsen, Oudleusen, Nieuwleusen en Lemelerveld.

  In het komende verkiezingsprogramma zullen zorg en aandacht voor de kwetsbaren in de samenleving, het verantwoord omgaan met Gods schepping en het continu werken aan een betrouwbaar bestuur belangrijke richtingwijzers zijn. “We willen in de aanloop naar de verkiezingen de
  inwoners van Dalfsen duidelijk maken waar de ChristenUnie ook in de vier jaren na de verkiezingen voor staat. Thema’s die we de afgelopen periode hebben ingebracht, zullen ook de komende tijd van belang blijven”, aldus Luco Nijkamp.

  Daarnaast hoopt de ChristenUnie een vierde zetel te bemachtigen in de gemeenteraad. “De afgelopen raadsperioden hebben we een fractie van drie leden gehad. Het zou mooi zijn als we nog een extra stapje kunnen maken”.

  Wethouderskandidaat Rietje Lassche
  Een extra tintje aan de verkiezingen is dat Rietje Lassche zich beschikbaar heeft gesteld als wethouderskandidaat. Afhankelijk van de uitslag van de verkiezingen zal blijken of zij daadwerkelijk deze plek gaat innemen. “Mijn motivatie om kandidaat wethouder te zijn is gelijk aan mijn motivatie voor het raadslidmaatschap en dat is mijn sociale en maatschappelijke betrokkenheid. En dat alles wil ik doen vanuit een christelijke levensovertuiging. Met de ChristenUnie willen we staan voor een zorgzame en duurzame samenleving waar inwoners vertrouwen krijgen en waar mensen naar elkaar willen omzien. Wethouder zijn is weer net een andere positie dan raadslid, maar vanuit mijn bestuurlijke ervaring is dit weer een nieuwe uitdaging”, aldus Rietje Lassche.

  Nieuw gezicht 
  Als nummer drie van de lijst is er een nieuw gezicht: de 31-jarige Michiel Veldman. Zijn ambitie is om de komende jaren te helpen bij belangrijke keuzes op weg naar een duurzame samenleving. “Niet langer streven naar eigen doelen, maar juist gemeenschappelijke doelen nastreven, waarin we als inwoners van de gemeente Dalfsen gezamenlijk toewerken naar een duurzame, sociale en natuurlijke omgeving. Als kandidaat raadslid wil ik mij daarvoor inzetten en proberen samen keuzes en ideeën werkelijkheid te laten worden”, geeft Michiel Veldman aan.

  Daarnaast presenteert het bestuur van ChristenUnie Dalfsen een diverse lijst met verschillende bekende namen. De eerste vijf kandidaten op
  de lijst zijn Luco Nijkamp, Rietje Lassche, Michiel Veldman, Anne Nijburg en Dick van Gelder. Bekende namen als lijstduwers zijn Herman Odink, Arie Liebeek en Bert Visscher.

  Bekijk www.dalfsen.christenunie.nl voor de complete kandidatenlijst van de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.