burgemeester verkerk een gezonde start van de dag

  Afgelopen donderdagochtend was het zover. Om half negen ’s ochtends was het een gezellige boel in het gemeentehuis. Zelf koos ik zoals elke dag voor een bruine boterham en een kop koffie. Een goed ontbijt is superbelangrijk. Terwijl ik het nieuws kijk, neem ik even de tijd om de dag op te starten. En daarna vliegensvlug naar het werk, waar ik meestal even voor half negen begin.

  De juf vertelde dat de leerlingen op dit moment druk bezig zijn om te leren schrijven. Eén van de kinderen vroeg mij of ik als burgemeester veel moet schrijven. Ik vertelde dat de ambtenaren vooral veel schrijven, maar dat ik zelf als het druk is wel vier brieven op een dag moet schrijven. Dat vonden de kinderen toch best veel. Schitterend om in zo’n gesprek de belevingswereld van kinderen te mogen ervaren. Natuurlijk vroegen de kinderen ook wat ik als burgemeester de hele dag doe. Naast het schrijven van brieven. Ik vertelde dat een belangrijke taak van de burgemeester is om de gemeente veilig te houden, voor de kinderen en hun ouders.

  De kinderen die kwamen ontbijten staan aan het begin van een hopelijk gelukkig en gezond leven. Zij kunnen in een veilige gemeente opgroeien en zichzelf ontwikkelen. Voor kinderen uit gezinnen die het financieel wat moeilijker hebben, is er het Jeugdcultuurfonds. Dit fonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, deze kinderen kunst, cultuur en sport beleven. Want ook dat is belangrijk voor de ontwikkeling. Ik heb symbolisch betaald voor het ontbijtje dat de kinderen voor mij meebrachten met een donatie aan dit fonds.

  Toen de kinderen weer op school zaten en ik terug was op mijn werkkamer, realiseerde ik me dat we als gemeente uiteindelijk bouwen aan een goede toekomst voor deze kinderen. Want we werken er iedere dag aan dat het goed toeven is in Ommen. We zorgen dat er scholen zijn en sportvoorzieningen. We werken aan economische ontwikkeling, werkgelegenheid en bereikbaarheid. Daarmee leggen we de basis voor een goede toekomst voor deze kinderen. De jeugd heeft de toekomst!

  Bas Verkerk
  Burgemeester

  Meer foto's