Home / bruidsjurken passen droom van veel vrouwen

bruidsjurken passen droom van veel vrouwen

Tekst: Mariska Kloppenburg

“In het pand hangen nu ongeveer 25 trouwjurken die je kunt passen. Niet om in te trouwen, maar om alleen even in weg te dromen. Bruidsmoment is dus geen bruidswinkel. Maar met drie tot maximaal acht vriendinnen, zussen of andere gezellige meiden kan je er een avond uit. Je wordt dan ontvangen met koffie of thee met iets lekkers erbij, we leggen uit wat de bedoeling is en dan mag je – tegen betaling – tweeëneenhalf uur je gang gaan!” Voordat ‘Bruidsmoment’ op 17 oktober geopend werd, reden de dames nog helemaal naar Dokkum om een geweldige paarse trouwjurk op te kopen.

“We kopen allerlei jurken in de uitverkoop, voor elk wat wils. We hebben enkele in maat 36 en 38 maar de meeste jurken zijn in de maten 42 t/m 48. Deze jurken zijn in te snoeren of met klemmen passend te maken”, legt Gerda uit. “Als een aantal jurken, -of misschien allemaal wel- , gepast zijn, wordt de leukste uitgezocht en aangetrokken voor een fotomoment.

Het is echt allemaal voor de lol; voor jonge meiden die er misschien van dromen om te trouwen, alleen al om de jurk. Of oudere dames die geen huwelijksbootje meer instappen maar wel graag even zo’n bruidsjurk willen aantrekken.

Ook moeders met dochters vinden het leuk om te kijken, te passen maar niet te hoeven kopen. Samen plezier maken, daar gaat het om!”
Haar dochter Anne legt uit hoe het idee is ontstaan: “Mijn tante en ik hebben mijn moeder en Mirna meegenomen naar Apeldoorn. Daar is zo’n zaak te vinden waar je trouwjurken kunt passen. We hebben daar zo gelachen samen! Het was zó leuk dat we op de terugweg zeiden: ‘Dat gaan we in Dalfsen ook doen’. Dus zijn we op zoek gegaan naar een niet te duur pandje en zo kwamen we in Nieuwleusen terecht.”
Zelf mag ze graag naar het programma ‘Say yes to the dress’ kijken en haar tante, Atie, had nooit eerder een passessie gehad: “We hebben ondertussen zelf dan ook heel veel trouwjurken gepast”, lacht ze.“Na ons bezoek in Apeldoorn, nog voor de zomervakantie, was het raak en ging het heel snel: KvK aanvragen, papieren geregeld, tekenen voor het pand… in oktober hebben wij het pand opgeknapt en de wanden geverfd en nu kunnen we al de eerste groepen ontvangen. Weet je, al zou het idee hier niet aanslaan, dan hebben we het in ieder geval geprobeerd en samen wel dikke schik gehad. Maar wie wil zich nou niet even ‘een prinses’ voelen?!

We hebben veel positieve reacties gehad en willen er dan ook voor gaan!” De afspraak voor de passessie kan via mail gemaakt worden en de dames passen hun eigen agenda er dan op aan. Mirna is misschien iets minder aanwezig vanwege haar examenjaar maar zij beantwoordt de mail en houdt de planning en Facebook bij. “Het is de droom van veel vrouwen: bruidsjurken passen. Of je nou wel of geen trouwplannen hebt”, zeggen de dames, “Je ziet vrouwen veranderen als zij zichzelf, alleen al met een sluier op, bekijken in de spiegel, superleuk! Ook zonder echte bruiden kan je een hoop gezellige, vrolijke ‘bruidsmomenten’ beleven.”

Bruidsmoment, Den Hulst 33 1 Nieuwleusen.
bruidsmoment@hotmail.com

 

Lees ook

Rode Kruis collecteweek

REGIO – Deze week is het de collecteweek van het Rode Kruis. Met een gift …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.