Home / bouw nieuwe pand meulenbelt motoren gestart

bouw nieuwe pand meulenbelt motoren gestart

Wat doet zo’n brand met iemand? Bartine: “Je wordt oplettender, argwanender misschien zelfs. Is alles uit? vraag je je steeds af. Je controleert alles dubbel. We krijgen in het nieuwe pand brandmelders, die doorgeschakeld worden naar de woning en in het woonhuis hebben we nu ook brandmelders en brandblussers paraat staan. Vlak na de brand waren we alleen maar bezig met overleven en alles regelen. Nu is er wel wat meer rust, maar ik zou liever vandaag dan morgen naar het nieuwe pand verhuizen. Dat wordt nog een hele klus, want we hebben hier, aan de Strangeweg, in de loop van het jaar alweer een aardige voorraad opgebouwd en alles moet natuurlijk wel mee.”

Volgens de aannemer moet het lukken om vóór de kerst het pand aan de Veldkampweg wind- en waterdicht te hebben. Dat zou mooi zijn, want dan zouden Edwin en Bartine begin volgend jaar terug kunnen verhuizen. “We willen voordat het motorseizoen begint geïnstalleerd zijn”, zegt Bartine. Het nieuwe pand komt op dezelfde plaats als het oude, met het verschil dat de ingang aan de kant van de Slagenweg komt, en dus beter zichtbaar is vanaf de weg. Daarvoor moest wel de tuin opgeofferd worden, die wordt namelijk parkeerplaats. Bartine en Edwin krijgen er wel een groot dakterras voor terug. De hal krijgt een puntdak met een lichtkoepel en wordt ruim vijf meter hoog.

Bartine: “We wilden geen saaie, rechte blokkendoos, maar een pand dat er ook nog mooi uitziet. Aan de voorkant komen zwarte steenstrips, afgewerkt met gele kozijnen etc. Binnen is voldoende ruimte voor miniaturen, motoraccessoires, de collectie van alles wat met Valentino Rossi te maken heeft er komt een werkplaats en een koffiehoek. Gelukkig hebben we van de gemeente alle medewerking gekregen, echt heel fijn. Anders hadden we hier nog wel langer gezeten en wel willen heel graag weer bij de zaak wonen. Dat zal ook weer een stuk rust geven.”

Lees ook

Geen trainerswissel heren 1 en 2 bij ASC’62

DALFSEN – Het contract met Piet de Jong (37) lag al vast tot en met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.