boek van de week idaho

  Ann en Wade zijn acht jaar getrouwd. Zij is achtendertig, hij vijftig. Het is haar eerste huwelijk, zijn tweede. Wade was hiervoor getrouwd met Jenny met wie hij twee kinderen had. Het eerste huwelijk is met geheimzinnigheid omgeven, de twee dochters zijn uit beeld en ook over Jenny wil Wade niet praten. In hun huis, ze wonen op een zeer geïsoleerde plek boven in de bergen van Idaho, is Ann voortdurend op zoek naar sporen van Jenny. Dat wordt er niet makkelijker op als blijkt dat Wade een agressieve mentale aandoening heeft en daardoor steeds meer vergeet. In zijn agressieve buien mishandelt hij Ann, ondanks dat blijft ze van hem houden.

  Gewelddadig
  Toch krijgt Ann langzaam maar zeker meer inzicht in wat er voorgevallen is. Een gewelddadige gebeurtenis heeft het gezin van Wade verscheurd. Jenny zit een langdurige straf uit in de gevangenis, de meisjes zijn van het toneel verdwenen. Hoe heeft het zover kunnen komen? Kan Ann na al die jaren nog klaarheid brengen? Komt er nog een levensteken van één van de meisjes? Hoe loopt het met Wade af? En kan Ann verder met haar leven als de waarheid boven tafel komt?

  Minutieus
  ‘Idaho’ is een ijzersterk debuut van de Amerikaanse Emily Ruskovich. Met Ann als hoofdpersoon en de andere romanfiguren als medevertellers van het verhaal, dat bovendien in verschillende tijdperiodes speelt, heeft ze een complex en minutieus geschreven roman afgeleverd. De prachtige natuurbeschrijvingen, de natuur van Idaho speelt een hoofdrol in het boek, de uitgesponnen gedachten, de uitgebreid beschreven handelingen, je ziet het allemaal voor je gebeuren. Een familieroman over verlies, verdriet, schuld, vergiffenis en liefde die leest als een detective. Ruskovich publiceerde eerder korte verhalen en won daarmee een belangrijke Amerikaanse literatuurprijs.

  Het boek ‘Idaho’ is aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheekommen.nl.

  Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://www.boekvandeweek.blogspot.com/.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.