boek van de week flip

  Oude mensen als hoofdpersoon van een boek zijn populair. Zo kennen we allemaal Hendrik Groen, inmiddels ook al als serie op tv, de Honderdjarige die uit het raam klom en zo zijn er nog wel wat te noemen. Daar komt nu Duifje bij. Duifje is ruim tachtig, woont in de Weerribben in de Kop van Overijssel, is weduwe en sjouwt al twintig jaar met haar overleden man Flip rond. Zijn as zit in een cocktailshaker, makkelijk om mee te nemen. Hele gesprekken houdt ze met hem, alle daagse en niet zo alledaagse zaken bespreekt Duifje met haar Flip. Het was Flip die haar ooit meenam naar de Weerribben en nu zit ze daar met haar reumatische lijf in het moeras van Nederland. Duifje wil wel eens wat anders.

  Pluk de Dag
  Daarom bestelt ze bij Pluk de Dag, een stichting waar je voor 25 euro per uur iemand kan bestellen die je gezelschap houdt, een heer. Tjibbe is de heer in kwestie, vanuit Amsterdam maakt hij de rit naar het Overijsselse. Niet dat hij erg geïnteresseerd is in Duifje, hij heeft vooral belangstelling voor haar tuin en voor haar buurvrouw Rika. Duifje gaat doen waar zij haar zinnen op heeft gezet, een weekje naar Amsterdam, de stad waar ze zoveel van houdt, dat zal haar zeker opbeuren. Maar alles is anders dan ze zich had voorgesteld, bij terugkomst wacht haar een onaangename verrassing en tot overmaat van ramp staat de brandweer voor haar deur. Gelukkig is er buurvrouw Rika, haar steun en toeverlaat in bange en boze dagen.

  Kop van Overijssel
  Marjan Berk [1932] heeft al tientallen titels op haar naam. Romans, kinderboeken, televisieseries, cabaret, columns, als schrijver is ze zeer veelzijdig. Haar carrière begon ze als actrice, werkte mee aan cabaretprogramma’s, tegenwoordig schrijft ze wekelijks voor de rubriek Oldskool in het & magazine van AD en Stentor. ‘Flip’ is een verhaal in de typische Berkstijl. Luchtig, licht laconiek, met veel zelfspot en in een korte bondige stijl is ‘Flip’ een humoristisch verhaal over een sombere periode in het leven van hoofdpersoon Duifje.

  Het boek ‘Flip’ is aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheekommen.nl.

  Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://www.boekvandeweek.blogspot.com.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.