Home / bites and business gaat ook van start in het vechtdal

bites and business gaat ook van start in het vechtdal

Bites & Business Vechtdal is gericht op vrouwen uit het Vechtdal van Dalfsen tot Hardenberg, van Staphorst tot Lemelerveld. De eerste bijeenkomst is in Dalfsen bij Nikki’s en gaan de vrouwen genieten van een tapas-diner.

Bites & Business is opgezet door Marijke Krabbenbos (1972). Ze begon in 2006 met zelfstandig ondernemen (IdeaCompany) en vond bij andere netwerkgroepen niet wat ze zocht. In 2007 organiseerde ze daarom een netwerkavond bij haar thuis in Amsterdam. Deze eerste avond leidde tot een tweede avond. Door de grote interesse verplaatsten de bijeenkomsten zich uiteindelijk naar restaurants en was het concept Bites & Business geboren. Dit concept werd in meerdere steden uitgerold en anno 2017 zijn er meer dan 1.000 leden verdeeld over meer dan 30 vestigingen in diverse steden en regio’s in Nederland en zelfs in Malaga (Spanje)!

De ingrediënten voor de bijeenkomsten zijn: ondernemende vrouwen, lekker eten, een glaasje wijn, een ontspannen sfeer, grote tafels, een deelnemerslijst, de enveloppenmethode, een kort voorstelrondje en samen heerlijk eten in steeds andere restaurants. Er zijn tijdens de diners geen sprekers, geen thema’s, geen workshops, dus volop tijd om te praten en te netwerken.

Deze netwerkdiners bieden voor de ondernemende vrouwen de tijd en ruimte om kennis, ideeën, contacten en ervaringen te delen.
Een vast onderdeel is de enveloppenmethode waarbij iedere deelnemer een vraag op een envelop mag zetten en andere vrouwen een antwoord in de envelop kunnen stoppen. Dit is een bewezen efficiënte en effectieve methode om snel gebruik te kunnen maken van alle denkkracht en alle contacten.

Naast de netwerkdiners zijn er al vele landelijke activiteiten georganiseerd zoals videopitchdagen, negen netwerktrips naar het buitenland, twee XXL-dagen, een online magazine, een e-book met 21 artikelen van 21 leden, een zomerse zeiltocht, veilingen voor een goed doel, een workshopweek, een moeder-en-dochternetwerkdag, Kerst- en Nieuwjaarsborrels en lunches bij leden.

Dit jaar bestaat Bites & Business 10 jaar en is er een Jubileumboek uitgegeven met informatie over de vestigingen, quotes, foto’s, interviews, heerlijke recepten en een index met alle leden.

In de regio is Bites & Business Zwolle al 5 jaar actief en worden de avonden goed bezocht door een groot aantal vrouwen. Door de bijeenkomsten zijn al vele mooie samenwerkingen en initiatieven tot stand gekomen. De diners zijn bij restaurants in de stad Zwolle, zoals Brasserie Hofvlietvilla, Pestengasthuys, De Mandarijn.

Op dinsdag 28 november gaat Bites & Business Vechtdal van start. Deze is gericht op vrouwen uit het Vechtdal, maar natuurlijk zijn geïnteresseerden en leden uit andere regio’s ook van harte welkom op deze feestelijke avond! Niet-leden kunnen vrijblijvend kennismaken, zonder eerst lid te worden. Ze betalen dan alleen de kosten voor het netwerkdiner. Willen ze daarna vaker komen, dan dienen ze wel lid te worden voor slechts € 60,- per jaar, maar genieten dan ook van alle voordelen van het lidmaatschap. Deze voordelen zijn te vinden op de website.

De eerste bijeenkomst is in Dalfsen bij Nikki’s en daar gaan de vrouwen genieten van een tapas-diner. De volgende bijeenkomsten zullen bij restaurants in de regio worden gehouden.

Elk stad/regio heeft één of meer coördinatoren. Zij passen de formule toe in hun eigen stad/ regio, ondersteund door Bites & Business Centraal. Miranda van der Vegt (MI-Communicatie uit Dalfsen) is coördinator voor B&B Vechtdal.

Meer informatie en opgeven voor de bijeenkomsten kan via de website www.bitesenbusiness.nl

 

Lees ook

Ingezonden: De splinter en de balk

REGIO – Orthopedagoog drs. Gerard Bekker is in de pen geklommen naar aanleiding van het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.