Home / baaninstuif aco razend populair

baaninstuif aco razend populair

Tekst: Willem Lampe

Op de Coopertest was Albert Mussche van AG ’84 uit Nieuwleusen de beste man. Hij kwam uit op 3212 meter. De beste vrouw kwam van eigen club. Janneke Meinen kwam in twaalf minuten tot 2694 meter. De jongste ACO-atleten Lindy Kramer en Thies Koekkoek, beiden acht lentes jong, liepen naar respectievelijk 2149 en 2261 meter. De jongste Spurt-atlete Julia Smith (9 jaar) liep een zeer sterke test en kwam tot 2430 meter.

Nick Marsman was helemaal los op zijn Engelse Mijl (1609 meter). De topper van ACO pakte zonder hulp van een haas direct de kop en stond deze niet meer af. Zijn 4.21.6 minuten betekende naast een nieuw baanrecord tevens een mijlpaal in clubverband.

De tweede en derde plaats waren eveneens voor atleten van de organiserende vereniging. William van Eeken en Michiel Veldman lieten de chronometer stoppen bij 4.36.5 en 4.38.2 minuten.

Aline Kootstra, ook al van ACO, finishte als eerste bij de vrouwen in 5.18.2 minuten, op de voet gevolgd door trainingsmaatje Yvonne Meijer, die 5.27.6 neerzette.

De 5000 meter werd beheerst door Jan Pieter Mondria. De atleet van AV de Gemzen uit Heerde liet de klok stilstaan op 17.29.8 minuten.
Tweede werd Rob de Graaf van HAC ’63 uit Hoogeveen, die finishte in 18.14.9 minuten. Anne Marsman was eerste ACO-atleet in 21.43.5 minuten.

Lees ook

Leerlingen OBS Dennenkamp werken mee aan Schone Rivieren

OMMEN – Zaterdagmorgen 25 september hebben leerlingen uit de hoogste groepen van basisschool De Dennenkamp …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.