Home / atleten aco razen over de lemelerberg

atleten aco razen over de lemelerberg

Op de middenafstand (5300 meter) kwamen Nick Marsman en Aline Kootstra beiden als eerste over de finish. Nick liet de chronometer stoppen bij in 18.27 minuten en Aline kwam over de meet in 22.22 minuten. Beide atleten namen direct het initiatief, bleven de concurrentie voor en konden de laatste meters nog versnellen.

Yvonne Meijer scoorde een prima tweede plaats net achter haar trainingsmaatje Aline, in 22.49 minuten. Ook Fred Sluis kon goed volgen en eindigde als tweede in de categorie mannen-50, in 21.52 minuten. In dezelfde categorie miste Jan Eikelboom net het podium en werd vierde in een 24.07 minuten.

Op zijn 10.800 meter was Danny Koppelman weer in topvorm. Samen met nationaal topatleet Dennis Licht wisselden ze tijdens de eerste ronde van koppositie en breidden zodoende hun voorsprong alleen maar uit. Beide toppers gingen voor het goud. Dennis trok aan het langste eind en werd na een rappe sprint. Danny moest 44 seconden toegeven en werd tweede in 37.17 minuten.

Bij de vrouwen liep Jolanda Dijk een prima race. Na een stabiele race kwam ze als tweede over de streep in 49.21 minuten, liefst twee minuten sneller dan een jaar eerder. Op de 1000 meter pakte Nout Meijer het goud in een rappe 4.30 minuten. Emma Duval werd knap derde in 5.05 minuten.

Lees ook

FC Ommen stelt teleur in openingsduel tegen Avereest 

BALKBRUG – Waar FC Ommen een geslaagde bekercampagne achter de rug heeft met drie overwinningen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.