Home / alfa college met 14 opleidingen naar landelijke vakwedstrijden

alfa college met 14 opleidingen naar landelijke vakwedstrijden

“Tijdens Skills Heroes worden onze studenten uitgedaagd en geprikkeld om het beste uit zichzelf te halen. Studenten groeien in vakmanschap, trots en zelfvertrouwen”, vertelt Esther Westers, docent Schoonheidsspecialist. “Daarnaast vinden wij het belangrijk om het onderwijs levendig te maken. Skills helpt hierbij”, aldus Loraine Woldendorp, docent Verkoopspecialist. Alle opleidingen die meedoen dragen een talentvolle student voor óf organiseren een voorronde op school om de beste kandidaat te selecteren. Per opleiding gaat er vervolgens één student naar de landelijke kwalificatiewedstrijd.

“Mijn klasgenoten waren ervan overtuigd dat ik de voorronde zou winnen”, aldus Merlijn de Witte, student Directiesecretaresse/Managementassistent uit Hardenberg. “En ze kregen gelijk, dus ik mag mijn opleiding vertegenwoordigen tijdens de landelijke wedstrijd. Een hele eer!” Ook Meliantha van Zandbergen, student Verkoopspecialist, is geselecteerd: “Ja stoer heh?! Ik heb er veel zin in en natuurlijk wil ik graag winnen.”

Tijdens de kwalificatiewedstrijden voeren studenten een opdracht uit die hun vakmanschap en vaardigheden test. Alle ROC’s kunnen meedoen aan Skills Heroes. Zo zal Bas Jonker, onze student Kok, zich moeten bewijzen tussen 28 andere koks in opleiding. Per wedstrijd gaan de beste acht studenten door naar de nationale finale in maart. De winnaar daarvan mag zich de beste mbo’er van Nederland in zijn of haar vakgebied noemen.

Lees ook

Politiek verwoord: Het recht van de snelste

DALFSEN – Verschillende politieke partijen in de gemeente Dalfsen geven hun actuele standpunten weer in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.