wilma dorleijn van dijken neemt na 44 jaar onderwijs met gerust hart afscheid

  Wilma: “Waarom ik destijds voor kleuterleidster heb gekozen? Kinderen zijn zo spontaan en ontvankelijk. Je kunt ze zoveel leren. Ze zijn zo blanco. Ze verrassen je altijd weer. Je moet ze niet jouw kennis opleggen. Maar door in gesprek te gaan leer je ze zoveel en kun je ze zoveel vertellen. En andersom leer jij ook veel van hen.

  Twintig jaar heb ik gewerkt als juf en daarna als bestuurder. Als bestuurder geef ik leiding geven aan de directeuren, ben ik eindverantwoordelijk voor alles: voor het personeel, voor de kwaliteit van het onderwijs, voor de huisvesting, voor de financiën, faciliteer ik de scholen en moet ik ontzettend veel overleggen met in- en externe instanties zoals het ministerie, de gemeente, de inspectie en noem maar op. Bij dit alles blijf je altijd het kind zien. Daar doe je het voor.

  Ik vind het besturen zeer boeiend en heb het met zeer veel inzet, plezier en liefde gedaan. In John Wind hebben we een goede opvolger gevonden. Ik vind het wel jammer dat ik Kindplein West niet meer gerealiseerd heb zien worden. Maar ik laat mijn werk met een gerust hart achter.”

  Afscheid
  Wilma (65) gaat 31 oktober met pensioen als bestuurder van de Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs in het Vechtdal. Tijdens de receptie (van 16.00 tot 18.00 uur bij Hotel Wildthout), die haar als dank voor haar inzet en betrokkenheid aangeboden wordt, kunnen collega’s, ouders en andere belangstellenden afscheid van haar nemen.

  Wilma werkte ruim 44 jaar in het onderwijs. Ze stond 20 jaar voor de klas en werd daarna directeur en bestuurder. Ze is geboren in Hoogkerk en getrouwd met Adriaan Dorleijn. Ze hebben twee dochters (Anna-Frouwke en Marlinde) en wonen in Dalfsen. In 1973 werd ze aangenomen in Thesinge (Gr) als hoofd van een één-klassige kleuterschool met ruim 40 kinderen, toen ze haar diploma van de kleuterkweekschool nog niet eens had behaald.

  Kardoen
  In 1979 kwam ze naar Ommen om bij De Kardoen te gaan werken als hoofd van de kleuterschool. De Kardoen was toen net nieuw. De school kreeg een goede naam en groeide snel. In 1985, toen de basisschool werd ingevoerd, werd Wilma samen met Reinder Lanjouw directeur. In 1993 fuseerde de Van Raalteschool met De Kardoen. Wilma, inmiddels getrouwd met Adriaan, was toen net bevallen van hun eerste dochter. Ze ging daarom in deeltijd aan de slag als bovenschools directeur van PCO Ommen en al snel als directeur bestuurder.

  Daarna werd ze voorzitter van het College van Bestuur en kwam er een Raad van Toezicht. Afgelopen januari fuseerden PCO Ommen en PCO Dalfsen. Wilma werd voorzitter van het College van Bestuur van de SCPO in het Vechtdal (een stichting met tien heel diverse scholen). Ze is opgevolgd door John Wind.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.