Home / wijksteunpunt t vlierhuis streeft naar 2017 gebreide mutsjes voor het ouderenfonds

wijksteunpunt t vlierhuis streeft naar 2017 gebreide mutsjes voor het ouderenfonds

Om nòg meer mensen aan het mutsjes breien te krijgen, mag een delegatie van ’t Vlierhuis een dag meelopen in de stand van Innocent op de Krea Doebeurs in Utrecht, die gehouden wordt van 1 t/m 5 november.

In de twee voorgaande jaren ontving het wijksteunpunt maar liefst 2.900 mutsjes voor de Goedgemutste Breicampagne. Het overtrof alle verwachtingen van coördinator wijksteunpunt Renate Brunsman. “Fantastisch. En voor 2017 hopen we minimaal 2017 mutsjes te verzamelen! De lat ligt hoog, maar we denken dat er veel mensen zijn die deze campagne een warm hart toedragen en ook meebreien”. Deelnemers aan de Goedgemutste Breicampagne breien of haken kleine mutsjes, die passen op een smoothie of sapflesje van Innocent. Van elk verkocht flesje gaat 20 cent naar het Nationaal Ouderenfonds. Dit fonds organiseert activiteiten met als doel een eind te maken aan eenzaamheid onder ouderen.

Help mee!
Iedereen kan meedoen door thuis of in het wijksteunpunt mutsjes te breien of te haken. Patronen zijn verkrijgbaar in ’t Vlierhuis of te vinden op de site van het Nationaal Ouderenfonds. Op woensdag 8 november is er in ’t Vlierhuis een brei- en inzameldag. Materiaal wordt aangeboden. De koffie en broodjes voor de overblijvers worden gesponsord door de Stichting Vrienden van de Saxenburgh Groep. Dit moet van tevoren wel even kenbaar gemaakt worden. De mutsjes kunnen nu ook al ingeleverd worden in het wijksteunpunt. En wie weet, wat de Krea Doebeurs in Utrecht nog oplevert. Kijk ook op de facebookpagina van ’t Vlierhuis.

’t Vlierhuis organiseert vele activiteiten in het wijksteunpunt voor zowel de bewoners van het zorgcentrum als de buurtbewoners. Vraag er binnen naar of neem een activiteitenfolder mee. Wie vragen heeft over de breicampagne of andere activiteit kan bellen met het wijksteunpunt, telefoon (0529) 46 90 91, of mailen naar: r.brunsman@sxb.nl. Het wijksteunpunt is te vinden op de eerste etage van ’t Vlierhuis aan de Haarsweg 105h in Ommen.

Lees ook

MS collecteweek

DALFSEN – Van 28 juni t/m 3 juli 2021 vindt de landelijke huis-aan-huiscollecte van het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.