Home / wethouder uitslag reikt eerste boekje voor boven de 18 uit

Alle Dalfsenaren die 18 zijn of worden, ontvangen vanaf november 2017 het ‘Voor boven de 18’ boekje. De titel is spannend, de inhoud serieus. Het boekje biedt jongeren tips en informatie op het gebied van financiën bij belangrijke zaken. Denk hierbij aan studiekosten, verzekeren, werken en wonen. Wethouder Uitslag reikte woensdag het eerste exemplaar uit aan de 18-jarige Esmeralda Meesters uit Dalfsen. Hij gaf daarmee het startschot van één van de acties uit de nieuwe regeling voor jongeren en kinderen: 0-18 Iedereen doet mee!

wethouder uitslag reikt eerste boekje voor boven de 18 uit

Als 18 jarige mag je o.a. zelfstandig autorijden, een telefoonabonnement afsluiten of studiefinanciering en toeslagen aanvragen. Maar tegelijkertijd moet je ook al veel dingen zelf regelen. Denk daarbij aan het afsluiten van een zorgverzekering, zelf eventuele achterstanden, boetes en leningen betalen, etc. Hierbij wordt een grote verantwoordelijkheid bij de jongere neergelegd.

Wethouder Jan Uitslag is blij het eerste exemplaar persoonlijk uit te reiken: “Met dit boekje willen we jongeren helpen een weg te vinden in de wirwar van wet- en regelgeving”. Esmeralda Meesters: “Ik heb nu zelf ook ervaren dat je als 18-jarige zelf van alles moet en mag regelen. Dit boekje, vol tips en informatie, helpt mij op eigen benen een weg te vinden in alle financiële verantwoordelijkheden.” Haar moeder is ook blij met het boekje. “Waar ik Esmeralda voorheen bij een aantal zaken moest helpen, vindt ze dit nu grotendeels terug in het boekje voor boven de 18”.

Meedoen in de samenleving
Het boekje, dat uitgedeeld wordt aan alle 18-jarigen in de gemeente Dalfsen en in samenwerking met het Nibud tot stand is gekomen, is onderdeel van de integrale regeling voor kinderen en jongeren: 0-18 Iedereen doet mee! Met deze regeling wil de gemeente kinderen en jongeren niet alleen nu ondersteunen maar er juist voor zorgen dat armoede in de toekomst niet van generatie op generatie over gaat. De regeling wordt in november besluitvormend besproken in de Gemeenteraad.

Inspreken
Tot en met vrijdag 20 oktober kan iedereen in de gemeente Dalfsen zijn/haar mening geven door het sturen van een inspraakreactie naar gemeente@dalfsen.nl. Wethouder Uitslag benadrukt het belang van de regeling: “Met de nieuwe regeling willen we ervoor zorgen dat ieder kind en iedere jongere, ongeacht de financiële situatie thuis, kan meedoen in de samenleving! Ik nodig belangstellenden uit een mening te geven over de regeling door een inspraakreactie te sturen naar gemeente@dalfsen.nl”.

Lees ook

Kaas van Schut brengt weer een kaaswinkel naar Ommen

(Advertorial) OMMEN – Het centrum van Ommen heeft sinds vorig weekend weer een kaaswinkel. Met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.