werkgroep n35 raalte noord en plaatselijk belang haarle ondertekenen brandbrief n35

  Wethouder Ruud van Leeuwen van de gemeente Dalfsen zegt onder de indruk te zijn van de brief. Hij heeft maandag in het regionaal overleg met collega’s er dan ook aandacht voor gevraagd. Hij heeft zich beziggehouden met het traject Zwolle-Wythmen-Hoonhorst. Hij kent de situatie en maakt er zelf ook regelmatig gebruik van als hij voor zijn schapen op pad is. Daarmee reageert hij op hardnekkige geruchten die in de omgeving rond gaan over een zogenaamde uitspraak van hem dat hij zich voor die uithoek van de gemeente niet druk ging maken. Volgens hem is dit een pertinente onwaarheid.

  Het gerucht zong rond bij een actie eerder deze zomer van de bewoners van de Hagenweg, ondersteund door plaatselijk belang Hoonhorst en Laag Zuthem. Zij vroegen aandacht voor die kruising en het gevaar wanneer je met fiets of landbouwvoertuig moet oversteken. De kruising wordt in de volksmond al ‘de vergeten kruising’ genoemd, aangezien in de plannen van Rijkswaterstaat geen enkele keer wordt benoemd dat deze kruising als gevaarlijk bekend staat. Dit terwijl het al jaren een punt van aandacht is voor plaatselijk belang Hoonhorst en Laag Zuthem. 

  Tijdens die bijeenkomst waar veel Raalter politici en Statenleden uit de provincie op afkwamen viel het de Zuthemers die wonen in het Dalfser gedeelte op dat alleen van de CU iemand aanwezig was. Geen enkele andere politieke partij uit Dalfsen was aanwezig. Niels Tomson, bestuurslid PB Laag Zuthem (inwoner van de gemeente Dalfsen) en woordvoerder vond dat teleurstellend. Hij had ze allemaal uitgenodigd maar kreeg geen reactie. Gerlant Zielman, oud bestuurslid PB Laag Zuthem onderschrijft dat in zijn tijd (2006-2014) de kruising ook al punt van aandacht was. Ook zou het contact met Dalfser politici ook al een grote opgave zijn. “ik had het gevoel genegeerd te worden vanaf de andere kant van de Vecht”.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.