wandeling door drie eeuwen russische literatuur en muziek

  Jan Brokken is een veel gelauwerd schrijver. Hij reisde veel, en deed beeldend schrijvend verslag van zijn onderweg zijn. ‘Door te reizen ben je voortdurend in dialoog met het verleden’, schrijft hij. Zo werd uit zijn fascinerende Oost-Europese reis ‘De Kozakkentuin’ geboren.

  Brokken vertelt deze avond over de ontstaansgeschiedenis van zijn boek ´De Kozakkentuin´, het tijdloze van vriendschap en de rol en betekenis van Dostojewski in de literatuur. In het boek ‘De Gloed van Sint-Petersburg’ proef je de fascinatie van Brokken voor het Russische leven, de literatuur, de muziek en de beeldende kunst. Het geeft in relatief korte hoofdstukken herinneringen weer en Brokken geeft daar een welhaast poëtische vorm aan. De concertlezing ´De gloed van Sint Petersburg´ is een schitterende wandeling door drie eeuwen Russische literatuur en muziek.

  Marcel Worms heeft bij zijn musiceren al meerdere malen laten blijken over een ‘Baltische ziel’ te beschikken en is dus bij uitstek geschikt om de lezing van Jan Brokken te larderen met pianomuziek, geschreven door componisten als Tsjaikovsky, Rachmaninov, Skrjabin en Moessorgski. Tijdens de première van deze concertlezing in de Deventer Schouwburg kregen Jan Brokken en Marcel Worms een staande ovatie van maar liefst tien minuten.

  De concertlezing is vrijdag 3 november in de Grote Kerk van Dalfsen, aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Toegangskaarten kosten in de voorverkoop 12,50 euro, aan de kerk 15 euro. E-Tickets zijn verkrijgbaar via de website www.cultureelcafedalfsen.nl of aan de balie van bibliotheek Dalfsen / Nieuwleusen, bij The Read Shop Schuurman, Bloemendalstraat 10, Dalfsen en bij Primera, Prinsenstraat 5C, Dalfsen. Meer informatie is te vinden op www.cultureelcafedalfsen.nl.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.