vv marienberg maakt zich op voor duel in rijssen

  “Komende zaterdag reist Mariënberg af naar Rijssen waar op sportpark de Koele aan de Elsmaten 1 Voetbal Vereniging Roomsch Katholieke Storm Vogels (RKSV) onze gastheer zal zijn. RKSV was vorige week een beetje boos op zichzelf.  Het verzuimde namelijk in Nijverdal bij een 2-1 achterstand bij onze vrienden van Door Eendracht Sterk (DES) de gelijkmaker tegen de touwen te schieten. Met iets meer geluk en voetbalgogme was dat wel gelukt tegen de ploeg van trainer Harry Warmelink. De schrijvert van het wedstrijdverslag repte verder over twee cruciale beslissingen van de man in het zwart die helaas in het nadeel van de Rijssenaren uitvielen.

  Maar het verlies zocht RKSV vooral bij RKSV, er werd simpelweg te weinig gescoord. In het huidige voetbal toch één van de zaken waar het meestal om draait, daar hadden meerdere  Oranje getinte ploegen de laatste tijd last van. Waarvan Akte! RKSV staat voorlopig op de 13e stek met 1 punt uit 3 wedstrijden. Ze speelden tijdens de seizoensouverture knap gelijk tegen Kloosterhaar. Naast DES werd er tevens kansloos verloren van de ongenaakbare koploper Banthum met liefst 5-0.

  De oranjezwarten willen hoe dan ook weg van de één na laatste plek, het liefst gisteren… De bewoners van sportpark de Koele ambïeren deze positie in de verste verte niet al moeten ze onderstussen redelijk gewend zijn aan een plek in de onderste regionen van de 3e klasse. Want de laatste seizoenen schommelden ze altijd rond de 10e plek, met een uitschieter naar beneden (9e) en soms iets daarboven (11e) nadat ze in het seizoen ‘12/’13 kampioen werden in de kelder van het amateurvoetbal op de zaterdag.  Het kan verkeren. Daar weet de ploeg van de sympathieke trainer Henk Mennegat alles van. De vogels stormen en sprankelen nog niet en hebben vaak de wind knoepers hard tegen!

  Vorig seizoen wisten wij thuis te winnen van RKSV, in de return op tweede paasdag gingen wij kopje onder en verzopen wij met 1-0 op het altijd natte veld aan de Elsmaten 1. Op het Westerpark is er nog niemand verzopen al ging het vorige week flink los tijdens het Hollandse feestje wat ons allerliefste vierde elftal puik had georganiseerd. Neuh, er is helemaal geen sprake van paniek na de drie gespeelde wedstrijden en het ene duel die jammer genoeg werd afgelast in Hengelo. De nederlaag van vorige week tegen Oranje Nassau was misschien een beetje ingecalculeerd.  ON was gewoon beter. Punt uit! Daar hoefden wij ons niet voor te schamen, wel voor de wijze waarop de tegendoelpunten werden begroet. Dat mag wel anders, graag zelfs wat ik oe brom!

  De gelijke spelen tegen respectievelijk SVVN en Kloosterhaar hadden zomaar de maximale score kunnen opleveren van 2 x 3 punten. Over SVVN kan ik niet oordelen, zaten we zand te happen, maar een smerige zege tegen Kloosterhaar had het roodzwarte hart zeker niet misstaan. Kortom, de mannen van trainer Niels van ’t Hoog zijn net als RKSV toe aan de eerste zege. En waarom niet? Tuurlijk bieden rendementen uit het verleden totaal geen garanties voor de toekomst. Maar het verleden leert ons wel dat wij tegen RKSV meestal aan de goede kant van de score zitten. Daar koop je bij Sietse geen brood voor, zelfs geen zak met zes krentenbollen, dat weten wij zelf maar al te goed….maar toch….Jullie snappen onze beweegredenen wel, zoniet lekker blijven zitten.

  Wij moeten gewoon volle bak afreizen naar het pittoreske Rijssen met iedereen fris en fruitig aan boord zonder bakzeil te willen halen.  Gaat volgens mij ook niet gebeuren, ik gok daarom op een ouderwetse 1-3 zege. Zaterdag halen wij de eerste driepunter binnen! Het duel begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer Kevin Weever. Veule wille en succes mannen!”

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.