voorbeschouwing marienberg kloosterhaar

  In de slotfase kregen de zwartwitten genadeloos de deksel op de neus en maakte RKSV gelijk.
  Vorige week leek Kloosterhaar op weg naar de eerste nederlaag in het nog prille seizoen.
  De spelers van Juliana’32 uit Hengelo zaten nog net niet op die welbekende rozen, het scorebord in het voormalige veendorp gaf inmiddels een 0-2 tussenstand in het voordeel van de gasten aan.
  De geest kon bijna uit de fles bij de Hengeloërs, de overwinning gloorde aan de horizon boven de mooie Engbertsdijkvenen en de Twentse Bok werd reeds koud gezet. Wat ik oe brom….

  Want de thuisploeg stond met de rug tegen de muur. 0-2 achter en had bovendien na amper twintig minuten spits Stan Ravenhorst reeds zien vertrekken richting kleedkamer na een onnodige rode kaart! Henk Luisman krabde eens achter zijn oren, Zwier Ekkel keek naar boven, Linda hoopte dat ze gauw Zondag zag, Hans Jager appte met zijn mooie dochter en Gerrit Jonkeren telde nog eens de pretkegels. Maar die anders spits in de voorhoede bij Kloosterhaar stroopte ondertussen zijn mouwen op, voelde nog eens of zijn aanvoerdersband wel goed zat en keek vervolgens zijn overgebleven medespelers eens geweldig in de blauwe kijkers….Kom op…Waarvan Akte!
  Mark Boshove rechtte zijn rug, schuurde met zijn rechtervoetbalschoen langs de strak gekalkte middenlijn en trapte het leder als een nieuwerwetse Musketier naar voren:
  “Eén voor allen en allen voor één”, en zo kon het gebeuren dat Klooster het onmogelijke presteerde op de laatste zaterdag van september in het jaar 2017!

  Met 10 tegen 11 poetste ze een achterstand van 0-2 weg en schoot Boshove Kloosterhaar naar een glansrijke 4-2 overwinning.Vlak dus Kloosterhaar nooit uut. De gemeenschapszin hebben ze behoorlijk hoog staan in Kloosternarigheid. Als je denkt dat ze verslagen zijn rijzen ze juist uit de verkoolde as op. Hebben ze warempel nog een pakje gist gevonden. Kop d’r veur, het lijkt wel of het verankerd zit in het bestaansrecht van de Kloosterhaarse man en vrouw.
  Wij mochten vorige week een keertje overslaan van school. In Hengelo bij Wilhelminaschool was het één grote natte bende. Zelfs het kunstgrasveld gaf de pijp aan de maarten.
  Onverrichterzake konden wij huiswaarts keren nadat ook scheidsrechter Everlo had besloten dat het dweilen met de kraan open was. Je zou maar bij Vitens werken….
  Vorig seizoen hielden wij elkaar twee keer op een gelijkspel. In Kloosterhaar was destijds Jelle Brinks de grote plaaggeest voor de mannen van de gestampte pot.
  De return, op 1 april van dit jaar, was het lot wederom Kloosterhaar niet gunstig gezind.

  Opnieuw waren ze de bovenliggende partij maar verzuimden ze het karwei vakkundig af te maken.
  Rolf Hofsink vond destijds wel het net en zo verdeelden wij opnieuw de punten (1-1).
  Trainer Niels van ’t Hoog is erop gebrand om de enigszins valse start tegen SVVN thuis te repareren.
  Na een goede voorbereiding wil hij graag zien dat het jonge elftal die opgaande lijn door gaat trekken. Net als Kloosterhaar schroomt onze fanatieke oefenmeester niet om jonge jongens in het veld te zetten. Vorig jaar nog A-junioren nu al bij de basiself. Kloosterhaar heeft niet voor niets op haar Twitter staan: If you are good enough, you are old enough.
  Dat klopt als een bus, als je kwaliteit hebt maakt je leeftijd geen bal meer uit. Tussen de lijnen moet je het laten zien. Bij Kloosterhaar is Jarno met zijn 31 jaar de frisse Wind en tegelijkertijd de nestor van de ploeg. Wij hebben Rolf Hofsink die met zijn jarenlange ervaring, het neusje voor de goal en zijn charisma de kers op de roodzwarte slagroomtaart is. Als Kikkert wat meer kwaakt dan hij vlagt aan de zijlijn, als Zwier weer naar boven moet kijken en als Machielsen te veel voor zijn dug-out heen en weer loop te stiefelen weten wij dat een zege in het reeds aangeslagen vat verborgen zit.
  Veule wille mannen, ik denk 3-1. “Eén voor allen en allen voor Mainbarg!” (AD)

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.