Home / voorbeschouwing marienberg drienerlo

voorbeschouwing marienberg drienerlo

Tekst: Alfred Dorgelo

Wij hopen maar dat diezelfde Maduro zaterdag zijn beweeglijke heupen thuis (Biddinghuizen, red.) of op de campus laat liggen. Want als de goede kennis van ons aller Henk Potgieter het op zijn heupen krijgt waar oe dan, wat ik je brom! Deze rappe, snelle en behendige links- of rechtsbuiten heeft ons namelijk al vaker in de luren gelegd. Waarvan Akte!

Maar het loopt dus nog niet bij Drienerlo. Van de 5 duels die ze speelden gingen er al vier verloren. Ze konden het niet bolwerken tegen ON Almelo, ASV’57, Quick’20 en Juliana’32. Er werd alleen gewonnen van Achilles Enschede in de stadsderby.

Na negen jaar namen ze vorig seizoen afscheid van de sympathieke trainer Frank Eulderink. Zijn opvolger luistert naar de naam Robert Harperink. Hij moet hier ondertussen de buurt wel op zijn duimpje kennen. Hij trainde in het verleden onder andere bij SVV’56, Sportlust Vroomshoop, MVV’29 en TVC’28.

Gelukkig hanteert de vrolijke en goedlachse Rudi Alderden nog altijd de vlag bij de heren studenten die een warme band koesteren met zijn collega van RoodZwart, onze assistent-scheidsrechter Wim Doek. Wim verzekerde mij vorige week al dat de groenwitte stropdas reeds glad gestreken in de kledingkast hing. De senatoren in het oude Rome gebruikte de zogenaamde ‘Fascalia’ voor het eerst om hun stembanden warm te houden als ze moesten spreken in de Senaat. Wim kiest altijd voor een dubbele Windsor, een mooie knoop net onder zijn wippende adamsappel! Benieuwd met welke knopen de voetballers van Drienerlo op de proppen komen… Een enkele Windsor, platte knoop of kiezen ze toch voor een Shelbyknoop?

Zoals ze zelf al vertelden spelen de studenten tegen hun favoriete tegenstander en kijkt vooral Maduro uit naar de derde helft waar hij samen met clubheld Wim Doek het glas wil gaan heffen na hopelijk een sportieve wedstrijd.

Even ter info: De laatste trein vertrekt om 23.25 uur van Perron 3 uut Mariënberg richting halte Enschede Kennispark. Je arriveert dan 57 minuten later, in Almelo wel even overstappen. Mocht je blijven hangen/trein missen/ slapen of whatever, de eerste trein gaat zondagmorgen om 08.24 uur! Genoeg geouwehoerd…..

Mariënberg haalde vorige week de eerste zege op in deze nog jonge competitie-jaargang. Uit in het pittoreske Rijssen werd op sportpark de Koele nipt gewonnen met 1-2. De mannen van trainer Niels van ’t Hoog maakten het zichzelf onnodig moeilijk. Na 45 minuten ballen aan de Elsmaten 1 had het al gewoon 0-5 moeten staan. We kregen na rust bijna de deksel op onze frisse neus. Gelukkig bestaat er nog iets als gerechtigheid en bleef dat leed ons bespaard. Niels maakte het tevens niet mooier dan het was gezien zijn reactie maandagmorgen in de Stentor. Wij houden daar wel van! Niet om de hete brij heen draaien om de koe en/of de geit te sparen.

Vorig jaar speelden wij thuis op de laatste competitiedag doelpuntloos gelijk tegen Drienerlo. Op 10 december 2016 hielden de studenten met een 4-1 zege destijds de punten op de UT! Laten we hopen dat ‘Gaabs’ na zaterdag weer woorden op het witte papier moet noteren iets in de trant van ‘Ongelukkig, Onwennig en Stom’ maar dat het wel weer ouderwets gezellig was op het Westerpark maar desondanks de punten terecht in Mariënberg bleven. Wij gokken daar natuurlijk wel een beetje op. Onze prognose blijft vooralsnog onveranderd. Ditmaal 3-1 voor de roodzwarten.

Benieuwd of onze snelle, handige en behendige linksbuiten Erjan Lamberink het weer op zijn heupen krijgt, maar het mag ook onze rechtsback, keeper, spits of middenvelder etc. zijn. Maakt ons niet uit, als het qua uitvoering maar beter is dan in Rijssen.

Het duel begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer Reinier van Leeuwen.

Succes Mannen, veule wille! 
Alfred Dorgelo

Lees ook

Inzameling Leger des Heils

DALFSEN – Kleding, schoenen en vodden voor het Leger des Heils kunnen op donderdag 27 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.