Home / vogelvereniging de vogelvriend kiest mooiste vogel van dalfsen

vogelvereniging de vogelvriend kiest mooiste vogel van dalfsen

De vogels worden woensdag voorafgaande aan de show gekeurd op o.a. conditie, kleur en formaat door keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. Hiervoor komen drie keurmeesters in actie, ieder met hun eigen specialisme, die de grote verscheidenheid aan vogels keuren op onder andere aftekening, conditie, kleur, formaat en model.

Woensdag benutten de leden van de vereniging om de show verder in te richten en de uitslagen van de keuring te verwerken. De prijsuitreiking vindt ‘s avonds voorafgaand aan de officiële opening plaats. Tijdens de show wordt de verkiezing gehouden van de mooiste vogel van Dalfsen. De Dalfser schooljeugd van groep 7 en 8 is uitgenodigd om hiervoor als jury op te treden en “Dalfsens Mooiste” uit te kiezen.

Dit jaar zijn er drie jubilarissen die respectievelijk 25, 40 en 50 jaar lid zijn van de vereniging. Zij zullen bij de opening van de show worden gehuldigd. Leerlingen van de Ds. Cazemierschool uit Oudleusen zorgen op hun eigen creatieve wijze voor de inrichting van de showvitrines die in de panoramazaal staan opgesteld.

Deze vogelshow is tevens voor alle vogelliefhebbers een mooie gelegenheid om met collega-kwekers uit de regio in contact te komen en met elkaar ervaringen te delen over deze hobby. Er is ook een grote verkoopklasse waar vogels voor redelijke prijzen kunnen worden aangeschaft van bij de vereniging aangesloten kwekers.

De tentoonstelling is voor publiek geopend op: Vrijdag 10 november van 10.00 tot 22.00 uur en zaterdag 11 november van 10.00 tot 15.00 uur, Locatie: Trefkoele+, panoramazaal, Ruigedoornstraat 108, Dalfsen Toegang is gratis.

Woensdag 8 november: 09.00 – 15.00 uur Keuring van de vogels
Donderdag 9 november: 19.30 Opening en huldiging jubilarissen en de prijsuitreiking
Vrijdag 10 november: 10.00 – 22.00 uur Vogelshow
Zaterdag 11 november 10.00 – 15.00 uur Vogelshow
Zaterdag 11 november 15.00 uur Prijsuitreiking “Dalfsens Mooiste”

Voor nog meer informatie: www.vogelvrienddalfsen.nl.

Lees ook

Het windmolenproject ‘Veur de Wind’ heeft de begroting rond

NIEUWLEUSEN – Het windmolenproject ‘Veur de Wind’ van Nieuwleusen Synergie heeft de begroting rond. In …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.