Home / voetballers marienberg reizen af naar almelo

voetballers marienberg reizen af naar almelo

“Het ene Oranje is het andere Oranje niet…..wat ik oe brom! Tegen Zweden namen wij (voorlopig) voorgoed afscheid van het wereldtoneel.  Eens wilden wij zeven dagen vasten voor Marco van Basten, werden we Europees Kampioen in ’88, was dat Volksparkstadion in Hamburg van ons etc. Wie herinnert zich niet de kopbal van Van Persie in Brazilië, Robben die ons bijna in Zuid-Afrika wereldkampioen had gemaakt als niet die verrekte Spaanse teen van Iker Cassllas Oranje succes in de weg lag.

Wat hebben wij mooie tijden beleefd met ons zeer geliefde Oranje… Bergkamp, Bergkamp, Bergkamp, Bergkamp…Kippenvel, nu nog als ik het fragment weer terug hoor van ’98. Jack van Gelder in topvorm! Of Sneijdertje, Sneijdertje….Toen Snoeks nog zinnig commentaar gaf. Van der Sar die in Portugal eindelijk een penalty pakte van een Zweed! Kom daar nu maar eens om…Das was einmal. Kortom, het ene Oranje is het andere niet! Waarvan Akte.

Want Oranje Nassau boert de laatste seizoenen weer naar behoren. Vorig jaar wisselden ze flink wat stuivers met Voorwaarts uut Westerhaar. Steevast stond wel Oranje bovenaan, want zowel onze vrienden van de Wieke alsmede onze gastheer van komende zaterdag spelen namelijk in het Oranje. Fel Oranje, niet dat fletse gedoe wat Advocaat en Gullit het veld instuurde, maar vol bravoure en met de borst vooruit.

Uiteindelijk won Voorwaarts de tweestrijd en kroonden zij zich afgelopen seizoen tot kampioen! De ploeg van trainer Peter Bokma moest genoegen nemen met plek 2 op twee punten. Tja, het is niet altijd feest al heeft Peter de Bokma wel vaak koud staan. Vorige week speelde ON niet. Het veld in Nijverdal van de plaatselijke trots SVVN was te nat om 22 voetballers aan het werk te zetten. In de seizoensouverture haalde ON een makkelijke overwinning op uit Aadorp. Tegen promovendus ASV’57 werd op de fiets drie punten gehaald plus een 0-3 zege!

Zaterdag 30 september was het gedegradeerde Quick’20 uit Oldenzaal de tegenstander. Naast VV Hellendoorn, Bergentheim en Oranje Nassau is Quick’20 volgens de kenners één van de titelkandidaten in de 3e klasse D. Dan zou je denken dat de schrijvert van het stukkie wedstrijdproza een tevreden Peter zou zijn na de 3-2 zege op de Oldenzaalders. Niets is minder waar. De conclusie is zelfs dat hij absoluut niet tevreden was met het vertoonde spel. Wel met de mogelijkeheden en doelpunten maar niet met het feit dat enkele spelers door de ondergrens zakten. De drie punten werden met moeite binnengeharkt door Schoffel Gertje en zijn kornuiten in de Almelose plantsoenendienst.

Vorig jaar was ON ons twee keer de baas en zetten ze Mariënberg OFF. Op 17 september werd het in Almelo een afgetekende 3-0 waar wij niets hadden te zoeken. Thuis (15 april) won ON nipt met 2-3 maar schoten wij onszelf in de billen door een onnodige rode kaart! Mariënberg speelde vorige week een goede wedstrijd tegen Kloosterhaar. Na alles bij elkaar te hebben opgeteld kon bij ons naderhand de conclusie getrokken worden dat het punt dat wij toebedeeld kregen dik en dik verdiend was. Want het missen van twee honderd procent kansen had ons, gezien door de immer roodzwarte bril, eigenlijk de overwinning moeten opleveren.

Bij ons gelukkig geen spelers die door een bepaalde ondergrens zakken, niets van dat alles. Het was een heerlijke streekderby met mannen van ijzer die de mooiste kleuren van de wereld, rood en zwart, alle eer aandeden. Bij ons niet honderd keer terugpelen totdat wij een ons wegen, geen Blinde Advocaat op de bank maar een technische staf die het spelletje meer dan uitstekend leest.

Wellicht is ON op papier de sterkere ploeg maar dat is niet altijd garantie voor de winst ook al vulden 76 deelnemers een 1’tje op het Mainbargs totoformuliertje in. Misschien zijn wij wel IJsland of Zweden, een winnend team dat Oranje Nassau wil trakteren op een nederlaag. Je weet het niet. Het duel begint om 15.00 uur en staat onder leiding van de heer M.A. Spoon. Natuurlijk gok ik ouderwets op een 1-3 zege.

Veule wille en succes mannen! (AD)”

Lees ook

Geen trainerswissel heren 1 en 2 bij ASC’62

DALFSEN – Het contract met Piet de Jong (37) lag al vast tot en met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.