video voorleesexpress hardenberg zoekt vrijwilligers

  Kinderen die op jonge leeftijd voorgelezen worden, kennen veel meer woorden dan kinderen die niet worden voorgelezen. De kans dat zij beter presteren op school is daardoor aanzienlijk groter. Een taalachterstand op jonge leeftijd is daarentegen vaak moeilijk in te halen. Het leesbevorderingsproject De VoorleesExpress is dit schooljaar wederom in Hardenberg gestart, vanwege de grote aanvraag van gezinnen zijn wij op zoek naar nieuwe vrijwilligers die bij de gezinnen thuis willen voorlezen.

  [youtube url=”//www.youtube.com/watch?time_continue=19&v=WFTnWZ6GZnE”]

  Voorlezer
  Een voorlezer wordt gekoppeld aan een gezin met kinderen tussen de 2 en 8 jaar. Twintig keer komt de voorlezer wekelijks bij het gezin thuis, op een vast moment dat samen wordt afgestemd. Daarin wordt de voorlezer begeleid door een coördinator. Daarnaast worden de voorlezers door de Bibliotheek getraind in het interactief voorlezen en boekkeuze.

  Wie belangstelling heeft voor dit leuke vrijwilligerswerk kan zich via de mail melden bij de coördinator van de VoorleesExpress in Hardenberg Ans Derksen. Het mailadres is voorleesexpress@bibliotheekhardenberg.nl of ans.derksen@bibliotheekhardenberg.nl

  De VoorleesExpress is een landelijk project en wordt in Overijssel uitgevoerd door de lokale Bibliotheek. Voor meer informatie kunt u terecht in de bibliotheek van Hardenberg op of de website www.bibliotheekhardenberg.nl. Meer algemene informatie is te vinden op www.voorleesexpress.nl

  [youtube url=”//www.youtube.com/embed/buAiZVd8j0Q&feature=youtu.be”]

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.