Home / video voorleesexpress hardenberg zoekt vrijwilligers

video voorleesexpress hardenberg zoekt vrijwilligers

Kinderen die op jonge leeftijd voorgelezen worden, kennen veel meer woorden dan kinderen die niet worden voorgelezen. De kans dat zij beter presteren op school is daardoor aanzienlijk groter. Een taalachterstand op jonge leeftijd is daarentegen vaak moeilijk in te halen. Het leesbevorderingsproject De VoorleesExpress is dit schooljaar wederom in Hardenberg gestart, vanwege de grote aanvraag van gezinnen zijn wij op zoek naar nieuwe vrijwilligers die bij de gezinnen thuis willen voorlezen.

[youtube url=”//www.youtube.com/watch?time_continue=19&v=WFTnWZ6GZnE”]

Voorlezer
Een voorlezer wordt gekoppeld aan een gezin met kinderen tussen de 2 en 8 jaar. Twintig keer komt de voorlezer wekelijks bij het gezin thuis, op een vast moment dat samen wordt afgestemd. Daarin wordt de voorlezer begeleid door een coördinator. Daarnaast worden de voorlezers door de Bibliotheek getraind in het interactief voorlezen en boekkeuze.

Wie belangstelling heeft voor dit leuke vrijwilligerswerk kan zich via de mail melden bij de coördinator van de VoorleesExpress in Hardenberg Ans Derksen. Het mailadres is voorleesexpress@bibliotheekhardenberg.nl of ans.derksen@bibliotheekhardenberg.nl

De VoorleesExpress is een landelijk project en wordt in Overijssel uitgevoerd door de lokale Bibliotheek. Voor meer informatie kunt u terecht in de bibliotheek van Hardenberg op of de website www.bibliotheekhardenberg.nl. Meer algemene informatie is te vinden op www.voorleesexpress.nl

[youtube url=”//www.youtube.com/embed/buAiZVd8j0Q&feature=youtu.be”]

Lees ook

De Brigittakerk is weer open

OMMEN – Sinds afgelopen Pasen is de Brigittakerk weer open. Voorzichtig begonnen de vieringen met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.