Home / video kinderen graven mee in oosterdalfsen

video kinderen graven mee in oosterdalfsen

Zo’n driehonderd basisschoolleerlingen uit de gemeente Dalfsen graven tussen 9 oktober en 20 oktober naar de Schat van Dalfsen. Dit gebeurt onder leiding van archeologen van ADC ArcheoProjecten. Mede omdat de publieksopgraving onderdeel is van het programma ‘Cultuurprofiel’ van de provincie Overijssel, kwam gedeputeerde Hester Maij afgelopen maandag als ‘pottenkijker’ naar de opgravingslocatie.

Het archeologische opgravingsproject Schat van Dalfsen kreeg afgelopen zomer een vervolg. Op de plek waar in 2015 het in Europa meest bijzondere grafveld van de hunebedbouwers (Trechterbekervolk) werd gevonden en de koningsgraven van “de heer en dame van Dalfsen” uit de Merovingische tijd (vroege middeleeuwen), startte in augustus een unieke publieksopgraving, onder leiding van archeologen van ADC ArcheoProjecten. Bijna 400 ‘Schatgravers’ waren actief en groeven nauwgezet mee om nieuwe vondsten te ontdekken.

[youtube url=”https://www.youtube.com/embed/lb07qpF-7Qc”]

Lees ook

Rode Kruis collecteweek

REGIO – Deze week is het de collecteweek van het Rode Kruis. Met een gift …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.